Rondreizen - Cuba
© 

Ontdek het echte Cuba, (casa particulares)

Ben je op zoek naar een rondreis in Cuba, maar je wil zelf niet met de wagen rijden en je logeert graag bij de lokale bevolking?  Dan is deze 11-daagse rondreis zeker iets voor jou...

Deze reis neemt je mee op ontdekking in Havana, Vinales & Trinidad.  Je eindigt met een paar dagen rust aan het strand van Varadero.  Je logeert telkens in authentieke casas, behalve in Havana, daar blijven we bij ons favoriete hotel Los Frailos.  De casa particulares werden door ons of door ons lokaal agent telkens bezocht en goed bevonden. 

Je wordt aan een hotel in de buurt van de casa opgepikt door een groepstransfer, op een vast tijdstip.  Onderweg kan je meer van het uitzicht genieten, omdat je niet zelf hoeft te rijden. Bovendien verdoe je geen tijd met het vinden van de juiste route in een land waar de bewegwijzering nogal te wensen overlaat (maar wat uiteraard ook bij de charme van het land hoort).

"Dit is het mooiste land dat ooit door een mensenoog werd aanschouwd. Dat zei de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus toen hij voor het eerst voet op Cubaanse bodem zette. Dat hij niet overdreef, wil Xplore360° je graag laten ontdekken...

Dag per dag beschrijving

Dag 1 * Havana
Vlucht van Brussel naar Havana.  Aankomst in de luchthaven in Havana en privé transfer naar je hotel in het centrum van de stad.  Eerste kennismaking met het levendige Havana.  Overnachting in het typische Hostal del Tejadillo of Los Frailos (beide hotelletjes zijn gelegen in het centrum van Havana).

Dag 2 * Havana
Begeleid bezoek aan het oude gedeelte van de stad, met afsluiting een rondrit met koets en paard.  (deze excursie duurt 3 uur).  In de namiddag heb je de mogelijkheid om de alombekende sigarenfabriek te bezoeken.  Maak kennis met de Cubaanse gastvrijheid.

Dag 3 * Havana
Vrije dag om de stad verder te ontdekken.  Laat je onderdompelen in de kleine steegjes...

Dag 4 * Havana - Vinales
De transfer komt je oppikken aan een hotel in de buurt.  Rit richting Pinar del Rio en Vinales.  Deze regio is gekend voor zijn merkwaardige landschap; tussen de rechtopstaande, kalkstenen pijlers wordt in de donkerrode, zeer vruchtbare grond, de beste tabak ter wereld geteeld.  De plantages in Vinales telen, fermenteren, drogen hier de tabaksbladeren, die dan elders in Cuba worden verwerkt tot kwaliteitssigaren zoals Cohiba en Montecristo...  De vallei van Vinales staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Overnachting in een casa particulares.

Dag 5 * Vinales
Vandaag komt een lokale Engelstalige gids en zijn old timer je ophalen voor een rondrit in de vallei van Vinales.  Je bezoekt er de Mirador Los Jazmines, Valle Dos Hermanas, Mural de la Prehistoria (grottekeningen), een tabaksplantage, Palenque de Cimarrones en je eindigt met een boottocht.  Lunch is inbegrepen.  In de late namiddag ben je terug in Vinales.

Dag 6 * Vinales - Trinidad
Een vroege en lange transfer brengt je van Vinales naar Trinidad.  Je bent een tijdje onderweg, maar ondertussen geniet je van het veranderende landschap.  Bij aankomst in Trinidad wordt je opgewacht door de eigenaars van de casa particulares.

Dag 7 * Trinidad
Deze stad in midden-Cuba staat eveneens op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Het stadje werd opgericht in 1514 en straalt nog steeds de authenticiteit van de 16e eeuw uit.  Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn de hoogtepunten.  Het is een stadje om in rond te kuieren... 

Dag 8 * Trinidad - Varadero
Afscheid van Trinidad en je gaat op weg naar Santa Clara en verder naar Varadero.  Hier eindigt het culturele gedeelte van de reis en kan je verder genieten van de prachtige stranden van Varadero.  Je logeert hier eveneens in een casa particulares.  (voor degene die liever in een strandhotel logeren, is dit mogelijk mits supplement)

Dag 9 - 10 * Varadero
Vrije dagen aan het strand van Varadero.

Dag 11 * Varadero - Havana luchthaven
Afhankelijk van het uur van de terugvlucht is er een privé transfer terug naar Havana luchthaven.  Terugvlucht naar Brussel.Voor wie meer tijd heeft, maken we graag een langer voorstel met rondreis per transfer en verblijf in casa particulares.
mail ons voor een programma op maat  info@xplore360.com
Data & prijzen

Prijs 2013 - 2014:
Vanaf € 596 per persoon, op basis van 2 personen.

Supplement upgrade hotel in Varadero
Hotel Blau Varadero ***(*): + € 126 per persoon (verblijf op basis van all inclusive)
Hotel Be Live Turquesa ***: + € 75 per persoon (verblijf op basis van all inclusive)
Andere hotels zijn mogelijk op aanvraag 


11 dagen / 10 nachten ter plaatse
Data 2013 - 2014:
Je kiest zelf je vertrekdatum volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij.  Er zijn meerdere vluchten per week met Air France, Air Europa, KLM.  Of met de chartervluchten naar Varadero.
Inbegrepen in de prijs:

 • Privé transfer bij aankomst in Havana naar hotel Los Frailos (of gelijkwaardig)
 • Begeleid bezoek aan de stad met Havana met Engelstalige gids en old timer
 • Verblijf in casa particulares in Vinales, Trinidad en Varadero
 • Groepstransfer op vaste tijdstippen tussen Havana & Vinales, Vinales & Trinidad, Trinidad & Varadero
 • Begeleid bezoek aan Vinales en omgeving
 • Privé transfer van Varadero naar Havana luchthaven
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Toeristenkaart € 25
 • Internationale vluchten
 • Reisverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend
 • Opmerking :

  • Alle prijzen zijn vanafprijzen.  De prijs wordt herrekend volgens de gekozen periode
  • Verlengingen in strandhotels in Varadero kunnen in verschillende 4* en 5* hotels.  Mail ons voor meer informatie.
  • Iedereen dient in het bezit te zijn van een reisverzekering.  Je moet kunnen aantonen dat je een verzekering hebt bij aankomst in Cuba ! Wie dit niet kan aantonen, zal verplicht worden een verzekering in Cuba af te sluiten.  Deze nieuwe Cubaanse regels zijn van toepassing voor alle afreizen vanaf 01/05/2010.


   

  Informatie ter voorbereiding van je reis

  Reisdocumenten:
  Diplomatie.be
  Minbuza.nl
  Geen visumplicht voor Cuba, maar wel een toeristenkaart (€ 25)
  Internationaal reispas verplicht.

  Verzekeringen:
  Europese.be
  Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Cuba.
  Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. 

  Iedereen dient in het bezit te zijn van een reisverzekering.  Je moet kunnen aantonen dat je een verzekering hebt bij aankomst in Cuba ! Wie dit niet kan aantonen, zal verplicht worden een verzekering in Cuba af te sluiten.  Deze nieuwe Cubaanse regels zijn van toepassing voor alle afreizen vanaf 01/05/2010.

  Het uur in Cuba:

  WorldTimeServer.com

  Gezondheid op Reis:
  Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Cuba (of raadpleeg uw huisarts)

  Electriciteit en stekkers:
  World Electric Guide

  Het weer in Cuba
  weerstatistieken
  Het actuele weer

  Meer info over deze bestemming

  Het grootste eiland in de magische gordel van de Caraïben. Toen Christoffel Colombus het in 1492 per ongeluk ontdekte zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hadden. Cuba is de uitzondering op de regel dat de Caraïben enkel zon en zee te bieden hebben. Cuba heeft ook cultuur. Havana is een prachtige stad vol van nostalgie en herinneringen aan Hemingway. Ontdek al de kroegen waar hij zijn Mojito's en Daiquiri's dronk of waar hij woonde, leefde en zijn 'Oude man en de zee' schreef. Een avond in de beroemde Tropicana mag u zeker niet missen. Cuba is uiteraard ook beroemd voor zijn prachtige stranden. De mooiste ongerepte stranden van Cuba liggen aan Guardalavaca, waar u kilometers lange zandstranden zal vinden.

  Cuba is een land met zeer veel mogelijkheden. U kan Havana combineren met een strandvakantie, of een rondreis maken met een huurwagen, al dan niet met chauffeur. Graag stellen wij u à la carte rondreizen voor, op uw maat gemaakt. Cuba is een absolute must als u op zoek bent naar een sfeervolle zonnevakantie.

  Pluspunten Cuba:
  - Cultuur.
  - Mooie stranden.
  - Rijke geschiedenis.
  - Geschikt voor rondreizen.

  Reisformaliteiten
  U hebt een geldig paspoort nodig en een toeristenkaart die €25 kost (soms inbegrepen in de prijs van de chartervlucht)

  Valuta
  De lokale munt is de peso, maar de Euro is een alom aanvaarde munt. USD worden soms aanvaard, maar zijn officieel niet toegelaten.

  Tijdsverschil
  In de winter is het 5 uur vroeger op Cuba en in de zomer 6 uur.

  Taal
  Spaans is de officiële taal. Eigenlijk meer Cubanol dan Espagnol. Met Engels kan je in de grote steden en hotels terecht. In het binnenland poets je beter je beste Spaans op.

  Klimaat
  In de koelste maanden december en januari is het nog minstens 26°C. Van mei tot september zakt het kwik niet onder de 30°C. De zuidkust is gewoonlijk wat warmer, terwijl het westen meestal natter is dan het oosten. Tussen mei en oktober kun je nu en dan een tropische regenbui verwachten.

  Landinformatie
  Ambassade van Cuba
  R. Jonesstraat 77 te 1180 Brussel
  Tel : 02/343.00.20


  Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
  © 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be