Rondreizen - Indonesië
© 

Komodo avontuur

3-daagse kennismaking met Komodo en de Komodovaraan  
 
De grootste attractie van het Komodo eiland is de Komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld.  Deze reusachtige varaan, die door de plaatselijke bevolking "ora" wordt genoemd, is één van de oudste nog levende diersoorten en is nauw verwant met de dinosaurussen die op aarde honderd miljoen jaar geleden woonden...

Het eiland Komodo ligt 500 km ten oosten van Bali.  Het eiland is van noord naar zuid 30 km lang en op het breedste punt 16 km breed.  Het is één van de droogste gebieden van Indonesië en de vegetatie bestaat uit struikgewas, acacia's en lontarpalmen.  Komodo telt slechts één dorp, een kleine gemeenschap van +/- 1000 mensen aan de kust.  Er is niet veel te zien in het dorp, behalve de dagelijkse beslommeringen van de arme mensen.  Bezoekers zijn er echter wel welkom, vooral wanneer men een hout gesneden Komodovaraan, een handjevol zeeparels of souveniers uit andere delen van Indonesië koopt...

Dag per dagbeschrijving

Dag 1 : Vlucht Denpasar – Labuan Bajo
Bij aankomst op Komodo luchthaven, zullen wij u ontvangen en is er een transfer naar uw hotel.

Dag 2 : Labuan Bajo, excursie op het Komodo Eiland
Ontbijt in uw hotel, dan wordt u naar de haven gebracht om met een houten gemotoriseerde boot naar Komodo Island te varen. De Komodovaraan is de grootste varaan op aarde die kan tot 90 kg wegen, en meer dan 3 meter lang zijn. Rinca eiland is ook de thuisbasis voor wilde waterbuffels, Timor-herten, lang staart makaken, wilde varkens, en soms een wild paard.   Na de tocht gaan we terug naar de boot en varen we naar het spectaculaire witte zandstrand van Pantai Merah om te snorkelen, zwemmen en te ontspannen. Daarna vertrekken we naar Labuan Bajo. De lunch wordt geserveerd. In de namiddag komt u aan in Labuan Bajo en check-in in uw hotel.

Dag 3 :  Labuan Bajo – vertrek
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Denpasar of een ander Indonesisch eiland...

Data & Prijzen

Prijs 2015:
Standaard/budget accommodatie
op aanvraag

Middenklasse/upgrade accommodatie
op aanvraag

Strandverlenging: Vraag ons een aangepaste offerte.


Data 2015:
Afreisdata naar eigen voorkeur, volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij.


Inbegrepen in de prijs:

 

 • Verblijf in de vermelde accommodatie op basis van een 2-persoonskamer
 • Alle vermelde transfers met een privé wagen met airco
 • 1 dag Komodo, inclusief transfers, Ranger Fee, lunch en snorkelmateriaal
 • Vlucht Denpasar - Labuan Bajo - Denpasar

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten in Indonesië
 • Reisverzekering
 • Visumkosten
 • Snorkling fee; 60000 IDR = € 5
 • Camera fee: 50000 IDR = € 4
 • Optionele excursies
 • Maaltijden 's avonds
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Bij betaling met kredietkaart is er een meerprijs van 2%

Opmerking: de prijs van de reis is gelinkt aan de Indonesische Rupi en kan dus ten alle tijden wijzigen.

 

Praktisch informatie ter voorbereiding van je reis

(algemeen voor Indonesië)

Reisdocumenten:
Iedere Belg of Nederlander dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, nog 6 maanden geldig na retour.
Een visum is vereist.  Deze krijg je bij aankomst in de luchthaven, voor een rondreis van minder dan 30 dagen.  Het visum kost gemiddeld 25 USD per persoon.  Bij een langere rondreis dien je het visum op voorhand te bekomen via de ambassade.
http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar China.  Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance  aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Gezondheid op reis:
Voor een reis naar Indonesië zijn geen inentingen verplicht.
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Indonesië (of raadpleeg uw huisarts)

Geldzaken:
De munteenheid in Indonesië is de Rupiah.  U kunt Euro's of USD meenemen en ter plaatse inwisselen in de lokale munteenheid.

Zakgeld:
Persoonlijke uitgaven tijdens uw reis door Indonesië zijn sterk afhankelijk van uw bestedingspatroon. Voor uw eten, drinken, fooien, entreegelden (voor zover niet inclusief), facultatieve excursies, kleine souvenirs etc. heeft u ongeveer € 100 à 150 per week nodig. Uiteraard is dit bedrag een schatting en is dit gebaseerd op eten in lokale eetgelegenheden, een normale alcoholconsumptie en het kopen van een klein aantal souvenirs.

Indonesië is één van de goedkoopste vakantie landen. Vooral het eten in restaurants is veel goedkoper dan in België of Nederland. Zelfs de luxere restaurants zijn zeer betaalbaar. U hebt ook daar vaak een volledige maaltijd voor € 6,50 tot €11,50 per persoon. Alcoholische dranken zijn relatief echter duur. Wijn is schaars en duur, met uitzondering van de lokale rosé wijn. Zoals overal ter wereld ligt het prijsniveau in de hotels veel hoger dan daar buiten.  Let wel, prijzen kunnen wijzigen...

Fooien:
Het is niet gebruikelijk om in lokale eetgelegenheden waar u bijvoorbeeld een nasi goreng nuttigt een fooi achter te laten. In de gewone en duurdere restaurants en hotels is het echter wel gebruikelijk dat u een fooi achterlaat. Het salaris van personeel in de dienstverlenende sector (bijvoorbeeld serveersters, kruiers, hotelportiers en kamermeisjes) is vaak ook afgestemd op het ontvangen van fooien. Zo zal men zeer teleurgesteld reageren als u niet wat kleingeld (5-10% van de rekening) achter laat. Ook is het gebruikelijk lokale gidsen en chauffeurs aan het einde van hun diensten te tippen. Natuurlijk is de hoogte van de fooi afhankelijk hoe tevreden u bent en hoe goed zij hun best hebben gedaan.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Electriciteit en stekkers:
220V beschikbaar
World Electric Guide

Het weer in Indonesië:
Indonesië kent een tropisch klimaat. De oostelijke moesson tussen juni en september brengt droog weer, terwijl de westelijke moesson (regenseizoen) van december tot maart veel regen betekent. In periode tussen de twee moessons regent het zo nu en dan. Zoals overal in de tropen valt de regen meestal in de late middag of in de avond. In de ochtend is het tijdens het regenseizoen over het algemeen helder en zonnig. De regenbuien zijn vaak zeer heftig, maar duren vrijwel nooit lang en het blijft lekker warm. Het hele jaar door schommelen de gemiddelde temperaturen tussen 21° C en 33° C. Behalve in de hoger gelegen gebieden en bergen waar het flink wat frisser kan zijn. De luchtvochtigheid is gemiddeld tussen de 60 en 100%.

Tijdsverschil:
Tijdens de zomertijd is het in Indonesië 6 uur later en in de wintertijd 7 uur later.

Meer informatie over je hotel tijdens je verblijf

Overzicht hotel budget/standaard:
Lubuan Bajo: Golo Hiltop Hotel** (superior plus)

Overzicht hotel middenklasse/upgrade:
Luban Bajo: Komodo Eco Lodge*** (ac kamer)


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be