Rondreizen - Jordanië
© 

Begeleide individuele rondreis in Jordanië 8 dagen

Aqaba - Dode Zee - Petra - Wadi Rum - Aqaba    

Het Koninkrijk Jordanië, die reeds van in de oudheid werd bewonderd door reizigers, kan ook de dag van vandaag rekenen op de moderne ontdekkingsreiziger.  Het fascinerende land heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht...

Je kunt Jordanië een zeer gastvrij land noemen, met prachtige overblijfselen van verschillende culturen en adembenemende landschappen.  Het is tevens een unieke bestemming met tal van tegenstellingen; het krioelende centrum van Amman, de majestieuze ruïnes van vervlogen beschavingen, de verlaten Wadi Rum woestijn, de tijdloze pracht van de Dode Zee, ...  Daarnaast mag je het magnifieke Petra, door UNESCO uitgeroepen tot wereldergoed, niet vergeten, voor velen het hoogtepunt van hun reis...

Deze rondreis met chauffeur/gids neemt je mee naar de Dode Zee, Petra, de Wadi Rum woestijn en Aqaba. 

Voor deze 8-daagse reis hebben we gekozen om de rondreis te starten in Aqaba, dan kan je gebruik maken van de charterlvuchten van Thomas Cook of Jetairfly.  We maken je graag een volledige offerte, inlcusief vluchten.  Wens je liever vanaf Amman te vertrekken, dan kan dit uiteraard ook...

Enkele hoogtepunten van de reis :

De Dode Zee
De Dode Zee ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is hierdoor het laagste punt op aarde.
In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%.
Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte.

Kerak
De schitterende kruisvaardersburcht van Kerak werd gebouwd in 1142 op overblijfselen van een oude citadel die dateert uit de tijd van de Nabataeers. De Christelijke inwoners van Kerak konden binnen de muren van de burcht bescherming zoeken als de stad aangevallen werd. Het was pas eind 1188 dat Kerak zich, na een bezetting van meer dan een jaar, overgaf aan de Moslims.Het overgrote deel van de huidige inwoners is nu nog steeds Christen.

Petra
Dit is de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten, en daarom is het nu ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Iets waarvoor de hele lokale bevolking zich enorm heeft ingezet.                                                                    Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.

Wadi Rum
Wadi Rum, in het Zuidwesten van Jordanië, is één van de mooiste “woestijnen” ter wereld met z’n schitterende vergezichten, enorme rotspartijen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand in ontelbare kleuren. De schoonheid van Wadi Rum moet men zelf ervaren, geen enkele beschrijving doet recht aan dit schitterende gebied.
De vallei is al vanaf de prehistorie door diverse volkeren bewoond. Vooral de Nabateeërs hebben hier veel nagelaten in de vorm van muurschilderingen en tempels. Nu wonen nog steeds enkele Bedoeïenenstammen in het gebied in hun typische tenten.
 
Aqaba
In de Golf van Aqaba bevindt zich de enige haven van Jordanië. Omringd door ruige, hoekige bergtoppen die in de loop van de dag subtiel van kleur veranderen, de mooie zandstranden, het kristal heldere water, het overvloedige onderwaterleven en aangename klimaat maken de stad, gedurende het hele jaar, tot een ideale locatie om te duiken, te snorkelen en genieten van andere watersporten. De temperatuur is er ook in de winter erg aangenaam.
In de zomer is het er heet met een hoge vochtigheidsgraad maar dan biedt de zee verkoeling.

 

Dag per dag beschrijving van de reis

Dag 1
Aankomst in Aqaba en transfer naar de Dode Zee (+/- 3 uur).  Bij aankomst aan de Dode Zee, check je in in het 4* Dead Sea Spa Hotel.  (bij een late aankomst is er een eerst een nacht in Aqaba voorzien en is de transfer de volgende morgen)

Dag 2  * Dode Zee
Vrije dag aan de oever van de Dode Zee, het laagste punt op aarde.  Ontdek het vreemde gevoel van het "zwemmen" in dit unieke water. 

Dag 3 * Dode Zee - Madaba - Petra
Vandaag vertrek je met je chauffeur richting Petra.  Onderweg hou je halt aan Mount Nebo en de St George Kerk in Madaba.  Mount Nebo is de begraafplaats van Mozes en daarom ook een van de heiligste plaatsen in Jordanie. Boven op de berg heeft men een prachtig uitzicht over Palestina en de Dode Zee. In de verte kan men zelfs Israël zien.  Franse monniken hebben op deze plek de ruines van een kerk uit de zesde eeuw opgegraven. Men gelooft dat ze gebouwd werd op de begraafplaats van Mozes en men kan hier mozaïeken uit de 6de eeuw bekijken.  In de namiddag hou je ook nog halt aan het Kruisvaarderskasteel van Kerak.  Van daaruit gaat de tocht verder naar Petra, de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten.  Overnachting in het 3* Petra Palace Hotel.

Dag 4 * Petra
Deze dag staat volledig in het teken van Petra en zijn schitterende site. Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.  Overnachting in het 3* Petra Palace Hotel.

Dag 5 *  Petra - Wadi Rum
Transfer naar de regio van Wadi Rum, in het Zuidwesten van Jordanië. Deze plaats is één van de mooiste “woestijnen” ter wereld met z’n schitterende vergezichten, enorme rotspartijen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand in ontelbare kleuren. De schoonheid van Wadi Rum moet men zelf ervaren, geen enkele beschrijving doet recht aan dit schitterende gebied. Je ruilt de "gewone" jeep in voor een "woestijn"jeep en gaat op ontdekking in het beschermde gebied van Wadi Rum (hier mogen enkel excursies gemaakt worden met de jeeps van de bedouienen).  Na het zandcrossen eindig je in het authentieke bedouienenkamp voor het avondmaal en overnachting.

Dag 6 * Wadi Rum - Aqaba
Na het ontbijt breng de bedouienengids je terug naar het visitor centrum, waar de andere wagen je opwacht.  Die brengt je dan naar Aqaba voor een laatste paar dagen aan het strand. Overnachting in het 3* My Hotel.

Dag 7 * Aqaba
Vrije tijd in Aqaba

Dag 8
Transfer naar de luchthaven van Aqaba en terugvlucht naar Brussel.


Het type accommodatie kan aangepast worden volgens eigen budget, zie prijzen onder de tab "Data & Prijzen".


Data & Prijzen

Prijzen 2013 - 2014:
Vanaf € 795 per persoon, op basis van 2 deelnemers in een 2-persoonskamer

Supplement upgrade hotels:
Dode Zee
* Dead Sea Marriott Hotel : + € 22 per persoon per nacht (x 2 nachten)
* Mövenpick Dead Sea Resort : + € 25 per persoon per nacht (x 2 nachten)

Petra
* Petra Moon Hotel : + € 13 per persoon per nacht (x 2 nachten)
* Bait Zaman Resort : + € 39 per persoon per nacht (x 2 nachten)
* Mövenpick Petra Resort : + € 84 per persoon per nacht (x 2 nachten)

Wadi Rum
* 4* tentenkamp : + € 26 per persoon per nacht (x 2 nachten)

Aqaba
* Marina Plaza Hotel Tala Bay: + € 39 per persoon per nacht (x 2 nachten)
* Radisson Tala Bay : + € 75 per persoon per nacht (x 2 nachten)
* Mövenpick Tala Bay : + € 75 per persoon per nacht (x 2 nachten)

Andere hotels zijn mogelijk op aanvraag.

Bestaat je gezin of groepje vrienden uit meerdere personen, vraag ons dan een aangepaste prijsofferte.


Data 2013 - 2014
Kies zelf je vertrekdatum volgens de charterdagen van Jetairfly en Thomas Cook.  Jetairfly vliegt op donderdag en zondag, Thomas Cook vliegt op vrijdag.   Indien deze dagen niet passen, dan kan je ook naar Amman vliegen.

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle transfers met een Engelssprekende chauffeur
 • Alle vermelde overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • Entrée tickets voor uitstap naar Mount Nebo, St George Kerk, Kerak & Petra
 • Halve dag jeep tour in de Wadi Rum, inclusief entrée tickets
 • Verblijf in de woestijn, inclusief avondmaal en dranken (water & thee)

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vlucht naar Aqaba (of Amman)
 • Vertrektaks
 • Reisverzekering
 • Maaltijden zoals middagmaal en avondmaal, dranken
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Bij betaling met kredietkaart is er een toeslag van 2%

Extra excursies tijdens de reis :

 • Half uur kamelentocht in Wadi Rum (€ 13 per persoon)
 • Anderhalf uur kamelentocht in Wadi Rum (€ 26 per persoon)
 • 3 uur kamelentocht in de Wadi Rum (€ 37 per persoon)
 • Privé gids in Petra (€ 54 per persoon)
 • Petra by night, enkel op maandag, woensdag en donderdag (€ 13 per persoon)  -  aanrader !!
 • Anderhalf uur paardrijden in de bergen rond Petra  (€ 37 per persoon)
 • 2 uur en een half paardrijden in de bergen rond Petra (€ 54 per persoon)
 • Bezoek aan de lokale hammam in Petra (Wadi Musa)  (€ 22 per persoon)
 • Kookles met lokale kok  (€ 37 per persoon)

 

Praktische informatie over uw reis naar Jordanië

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
visum nodig voor Belgen en Nederlanders  (te verkrijgen bij aankomst in de luchthaven van Amman)

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Jordanië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan.

Het uur in Jordanië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Jordanië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Jordanië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be