Rondreizen - Jordanië
© 

Wellness reis in Jordanië

Het Koninkrijk Jordanië, die reeds van in de oudheid werd bewonderd door reizigers, kan ook de dag van vandaag rekenen op de moderne ontdekkingsreiziger.  Het fascinerende land heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht...

Voor deze reis richten we ons voornamelijk naar de reiziger die op zoek is naar rust en ontspanning en vooral verwennerij...  Een week lang laat je je verwennen aan de Dode Zee.  De Dode Zee ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is hierdoor het laagste punt op aarde.  In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%. Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote.

Naast de vele verwennerijen staat er ook één dag Petra op de agenda.  Als je dan toch in Jordanië bent, mag je deze prachtige plaats niet missen.   Dit is de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten, en daarom is het nu ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Iets waarvoor de hele lokale bevolking zich enorm heeft ingezet.  Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.


Dag per dag beschrijving van de reis

Dag 1
Aankomst in de luchthaven van Amman.  Ontvangst door een lokale medewerker.  Transfer van 45 minuten naar het Marriot Jordan Valley & Spa Resort.

Dag 2
Vandaag is je eerste relaxdag op Jordaanse bodem.  Smeer je in met de bekende en helende modder vol mineralen en dobber op de Dode Zee.  In de namiddag is er een full body massage van 50 minuten voorzien.  Daarnaast kan je ook de andere faciliteiten van het hotel ontdekken, zoals het zwembad en de Spa.  Avondmaal en overnachting in het 5* Marriot Jordan Valley & Spa Resort.

Dag 3
Vandaag geniet je verder van lekker niets doen... Voordat je naar de volgende behandeling gaat kan je eerst genieten van de sauna, het stoombad of de jacuzzi.  Daarna wordt je verwacht voor een Dead Sea Aromatherapy Saly & Oil scrub van 25 minuten.  Vervolgens onderga je een Dead Sea Natural Mud Wrap van 50 minuten.  De rest van de dag is vrij te besteden.  Avondmaal en overnachting in het 5* Marriot Jordan Valley & Spa Resort.

Dag 4
Na het ontbijt is er nog wat vrije tijd aan het zwembad van het hotel.  Rond de middag wordt je opgehaald en is er een transfer naar Petra.  Indien er voldoende tijd is kan je halt houden in Little Petra, voor een eerste kennismaking met de schoonheden van Jordanië.  Avondmaal en overnachting in het 5* Petra Marriot Hotel

Dag 5
Na het ontbijt wordt je opgehaald door de chauffeur en die brengt je naar de ingang van Petra.  Vandaag staat volledig in het teken van de wondere wereld in Petra.  Er is een privé gids en een rondleiding van 3 uur.  Daarna heb je nog wat vrije tijd om zelf in de site rond te wandelen.   De chauffeur zal je opwachten en dan terug naar het hotel brengen.  In de avond kan je een lokale Turkish Nabatean Hammam bezoeken.  Die heb je zeker verdient na een volle dag rondwandelen in Petra.  Avondmaal en overnachting in het 5* Petra Marriot Hotel.

Dag 6
In de voormiddag kan je nog kiezen voor een korte paardrijdtocht (niet inclusief).  Daarna komt de chauffeur je ophalen en rij je naar het prachtige Evason Ma'In Hot Spring Six Senses & Spa Resort.  Dit hotel ligt in de bergen aan de Dode Zee.  (geen rechtstreekse toegang tot het meer).  Avondmaal en overnachting.

Dag 7
Laat je onderdompelen in de sfeer van het Six Senses Spa.  Geniet van een laatste dag ontspanning met een Ma'In body mask van 60 minuten... 

Dag 8
Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Je kunt kiezen voor meer arrangementen in de hotels.  We sturen je graag op voorhand het menu van de spa centra door om een keuze te maken...

Data & Prijzen

Prijs 2013 - 2014:
Laagseizoen: € 1.646 per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)
Hoogseizoen: € 1.825 per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)
Piekseizoen: € 1.885 per persoon (op basis van een 2-persoonskamer)

Supplement singelkamer
Laagseizoen: € 447 per persoon
Hoogseizoen: € 635 per persoon
Piekseizoen: € 690 per persoon

Laagseizoen = 09/01 - 28/02 & 01/06 - 04/08
Hoogseizoen = 01/03 - 18/03 & 11/05 - 31/05 & 16/08 - 30/09 & 01/11 - 30/11
Piekseizoen = 19-03 - 10/05 & 05/08 - 15/08 & 01/10 - 31/10


Data 2013 - 2014:
Je kiest zelf je vertrekdatum aan de hand van de gekozen luchtvaartmaatschappij.  Aankomst en vertrek met chartervluchten in Aqaba is ook mogelijk, maar dan is er een langere transfer naar de Dode Zee.
Inbegrepen in de prijs:

 • Meet & greet bij aankomst op de luchthaven van Amman.
 • 3 nachten verblijf in het 5* Marriot Jordan Valley & Spa Resort op basis van half pension
 • 2 nachten verblijf in het 5* Petra Marriot Hotel op basis van half pension
 • 2 nachten verblijf in het 5* Evason Ma'In Hot Spring Six Senses & Spa Resort op basis van half pension
 • Alle transfers met een privé wagen en Engelstalige chauffeur
 • 3x spa arrangement in het Marriot Jordan Valley & Spa Resort
 • Gebruik van handdoeken, slippers en badjas in het Marriot Jordan Valley & Spa Resort
 • Bezoek aan Petra met lokale Engelstalige gids
 • 1x spa arrangement in het Evason Ma'In Hot Spring & Six Senses Spa Resort
 • Deelname in donatie aan het goede doel in het dorpje Taybet voor een centrum met kinderen met een groeiachterstand

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vluchten
 • Reisverzekering
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Extra spa arrangementen
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Bij betaling met kredietkaart is er een toeslag van 2%


Opmerking: de prijs is gelinkt aan de USD en kan dus ten alle tijden wijzigen.

Praktische informatie over je reis naar Jordanië

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum nodig voor Belgen en Nederlanders  (te verkrijgen bij aankomst in de luchthaven van Amman)

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Jordanië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan.

Het uur in Jordanië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Jordanië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Jordanië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be