Rondreizen - Madagascar
© 

Individuele rondreis met chauffeur in Noord Madagascar

Madagaskar, een bestemming om nooit te vergeten.

Pas onlangs werd het rode eiland ontdekt en is een ideale vakantiebestemming voor avonturiers en reizigers die eens een nieuwe bestemming willen ontdekken. Het is een eiland vol afwisseling : in landschappen, volksstammen en belevenissen. Het wordt wel eens beschreven als een mengeling van Afrika's mooiste kleuren en Azië's mysteries. Het eiland is echter noch Afrika, noch Azië.

In de Indische Oceaan, ten oosten van Mozambique, ligt het hoofdeiland Madagaskar temidden van kleinere eilanden. Madagaskar is het vierde grootste eiland ter wereld. Op Madagaskar komen andere mensen, dieren en planten voor dan in de rest van de wereld. Er is ook een verscheidenheid aan landschappen. Het midden kenmerkt zich door hoge bergen tot 2000 m hoog. In het uiterste noorden, dat Arabisch aandoet, ligt één van de mooiste baaien, Diego-Saurez. Het zuiden is bekend om zijn grillige steenformaties.

Dit vierde grootste eiland ter wereld is bijzonder rijk aan fauna en flora. Op Madagascar en de nabijgelegen Comoren eilanden vind je een vierde van alle planten in Afrika en enorm veel endemische soorten. Bijna alle gekende Lemurs komen enkel voor op Madagascar, evenals de helft van alle kameleons ter wereld, 300 vlindersoorten en 256 vogelsoorten. Ook hier knaagt de oprukkende agricultuur aan het inheemse regenwoud. Om de Lemurs in hun natuurlijk omgeving te zien heb je maar één kans in je leven. Ze zijn de meeste bedreigde primaten ter wereld. Die kans krijg je misschien nooit meer

De internationale gemeenschap heeft Madagaskar uitgeroepen tot één van de ecologisch rijkste landen van de wereld, een uniek decor van cactussen, baobabs, aloë's en een kwart van Afrika's bloemenvariëteiten.

Hier kom je om te genieten van de vriendelijke bevolking, een enorme diversiteit aan exotische dieren : naast lemuren en kameleons zijn er ook nog diverse soorten vogels, vleermuizen, schildpadden.

Antananarivo, ook wel Tana genoemd, is de hoofdstad van Madagaskar. De stad, gebouwd op tien heuvels, is druk, maar bijzonder. Steile straatjes en pittoreske huisjes herinneren aan vroeger. De Fransen hebben gedurende het koloniale tijdperk veel bijgebouwd in hun eigen stijl. De gevolgen daarvan zijn een aantal prachtige brede boulevards, een groot spoorwegstation, hotels. en wat er zoal in een moderne stad aan gebouwen thuishoort.

Aan de kust zijn er verschillende streken. Het meest Afrikaanse landschap vinden we aan de zuidkust, waar minder regen valt en de droogte een parklandschap heeft doen ontstaan. Maar we vinden er ook prachtige ruïneachtige zandsteenmassieven, zeldzame planten en karakteristieke graven. Aan de smalle oostkust hebben de vele regens direct aan de kustlijn verschillende lagunes gevormd.

Opmerking:  wat is het verschil tussen de "gewone" en de "avontuurlijke" rondreizen in Madagascar?
Bij de comfortabele reizen kiezen we steeds voor luxueuze hotels en zorgen we voor een aangenaam tempo in de reis. Bij de avontuurlijke varianten kan het zijn dat er naast comfortabele accommodatie ook wel eens gekampeerd of in hutjes gelogeerd wordt. Terwijl de activiteiten bij de comfortabele reizen voor iedereen met een normale conditie doenbaar zijn, durven we bij onze avonturen wel eens de wat meer pittige routes verkennen.

Beschrijving dag per dag Madagascar reis

10-daagse rondreis in het Noorden van Madagascar


DAG 1 Aankomst Antananarivo
Transfer naar je hotel in de hoofdstad.

DAG 2 Antananarivo – Diego Suarez
Een ochtendvlucht brengt je naar het uiterste noorden van het land: Diego Suarez ofwel Antsiranana, zoals het tegenwoordig heet. Dit stadje is het Havana van Madagaskar. Zeer kleurrijk en levendig. Je verblijft twee nachten in een degelijk centrum hotelletje. – Firdoss Hotel

DAG 3 Diego Suarez
Je trekt er de hele dag op uit om een wandeling te maken langs drie verlaten baaien waar het azuurblauwe zeewater je uitnodigt voor een plons. Tijdens je zwempartij bereiden de koks een heerlijke lunch klaar (inbegrepen in de prijs). ‘s Middags en ’s avonds is er nog voldoende tijd om het swingende stadscentrum te ondergaan.

DAG 4 naar Amberbergen
Je rijdt naar het nabijgelegen plaatsje Joffreville waar je voor één nacht incheckt in een nonnenklooster. Vanavond zullen zij voor het diner zorgen. Maar niet voor je eerst iets verderop gelegen Amberbergen Nationaal Park hebt verkend. Boswandelaars komen hier zeker aan hun trekken. Vooral als tussen de bomen plots kolonies lemuren opduiken die komen drinken van klaterende watervallen of mystieke meertjes. Een door de kok bereide lunch in de Amberbergen is inbegrepen in de prijs.

DAG 5 naar Ankarana
Het einddoel voor vandaag is het park Van Ankarana. Maar eerst bezoeken we nog de prachtige rode zandsteenformaties van de Tsingy Rouge. Dit onwereldse landschap wordt wel eens vergeleken met Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Aan jou om dit te verifiëren.

Miljoenen jaren geleden is de noordwestkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt. De omhoog gedrukte kalksteenpartij is na jarenlang onderhevig te zijn aan weer en wind tot een Karst formatie verworden. Deze vlijmscherpe zee van rotsen noemt men in de lokale taal: Tsingy.

Na een drie uur durende rit en een door je kok bereide lunch doe je een korte proefwandeling (met wat klauterwerk). Het doel is de Kleine Tsingy waar je ook een in een natuurlijke kathedraal gevestigde vleermuizengrot verkent. Je overnacht twee nachten in simpele bamboe hutjes met eigen sanitair. Een meereizende kok bereidt je (in de prijs inbegrepen) maaltijden.

DAG 6 Ankarana
Vandaag trek je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een bekwame gids het grote Tsingy massief te exploreren. Een door de kok gemaakte picknicklunch neem je mee opdat je niet te snel uit dit onwaarschijnlijk spectaculaire gebied moeten verdwijnen.

DAG 7 naar Nosy Be
In enkele uurtjes rij je naar Ankify waar je de boot neemt naar Nosy Be. Na een laatste lunch van de meereizende kok, brengt een transfer je naar een erg comfortabel hotel waar je drie nachten verblijft. – Hotel Les Boucaniers –

DAG 8 Nosy Be
Nosy Be is het bloemeneiland. Het is tevens een vakantieparadijs waar lekker kan gegeten worden en heerlijk gerelaxt. Onze lokale gids staat er klaar voor je om je mee te nemen naar het nabijgelegen Nosy Tanikely voor een snorkeluitstap waarbij je je in een aquarium waant. Op het strand wordt er een lunch met kreeft, krab, vis, kip, salade en fruit voor je bereid.

DAG 9 Nosy Be
Vandaag kan je met onze gids mee naar Lokobé, een natuurpark op een schiereiland van Nosy Be waar je de zeldzame zwarte lemuur kan spotten. En met een beetje geluk kom je ook de wurgende boa slang tegen. Ook tijdens deze excursie word je vergast op een heerlijke seafood lunch.
 
DAG 10 Nosy Be – Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je terug naar de hoofdstad. Een transfer brengt je naar ons hotel in het centrum van de stad. – Hotel Chalet des Roses

Een transfer brengt je vandaag of morgen naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts.


Let op! Indien de hotels die in de reisbeschrijving zijn opgenomen geen plaats hebben op het moment van reservatie, behouden wij het recht uit te wijken naar andere maar evenwaardige hotels.

 

Data & Prijzen

10 dagen rondreis Noord Madagascar 
Individuele reis met chauffeur

Prijzen 2014:
Vanaf € 1.880 per persoon, op basis van 2 deelnemers
Vanaf € 1.645 per persoon, op basis van 4 deelnemers

Het voorgestelde programma kan uiteraard aangepast worden naar eigen wens.


Data 2014:
Data naar keuze volgens de gekozen luchtvaartmaatschappij.  Er zijn vluchten met Air Madagascar, Air France of Air Austral vanaf Parijs (makkelijk bereikbaar vanaf Brussel met Thalys of vanaf Amsterdam per vlucht)
Inbegrepen:

 • Rondreis met begeleiding van een chauffeur/gids
 • Alle transfers
 • Drie baaien excursie, inclusief kok en maaltijden
 • Excursie Amberbergen en Ankarana dagen (inclusief entree)
 • Entree Tsingy Rouge
 • Twee dagen gids en entree Ankarana
 • Boot naar Nosy Be
 • Binnenlandse vluchten
 • Verblijf volgens beschrijving programma
 • Verblijf in een 2-persoonskamer

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht en luchthaventax
 • Drankjes en maaltijden (tenzij anders vermeld in de route)
 • Activiteiten op Nosy Be
 • Eventuele extra nacht in Tana
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekeringen.
 • Fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend

 

Praktische informatie voor uw Madagascar reis

 • Internationaal Reispas nodig, nog 6 maanden geldig bij binnenkomst in Madagascar.
 • Visum te verkrijgen bij aankomst op de luchthaven
 • Raadpleeg uw arts voor inentingen

Reistips ter voorbereiding van uw Madagascar reis

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Madagascar. Wij bevelen de reisverzekering van "De Europese Reisverzekering" aan.

Het uur in Madagascar:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Madagascar (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Madagascar :
weerstatistieken
Het actuele weer

 


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be