Rondreizen - Sri Lanka
© 

Sri Lanka, 14 daagse reis met gids

"Ayubowan" is de traditionele groet in het Sinhalese en betekent “Moge je van een lang leven genieten”.

De handpalmen samengevouwen en een subtiele buiging van het hoofd komt samen met “Ayubowan”, Sri Lanka’s manier van welkom heten en respect te tonen.  Het is een eeuwenoud gebruik en manier van groeten. Overal waar je komt op het eiland zal je op deze manier begroet worden.
 
Wat het meeste opvalt op Sri Lanka is de ongelooflijke waaier aan verschillende landschappen en zichten. Sri Lanka heet letterlijk vertaald 'prachtig eiland'. Als je rondrijdt over die kleine wegen dwars door de rijstvelden, langs de palmen, de varens en al die andere tinten groen dan kun je deze naam alleen maar onderschrijven. Sri Lanka is maar twee keer groter dan België, maar het herbergt zo'n beetje alles wat Azië te bieden heeft. Van vermaarde culturele sites tot nationaal parken met wilde olifanten en krokodillen, van historische steden tot spectaculaire berggebieden. Het heeft een warme en toegankelijke bevolking en uitgestrekte tropische stranden...

Bekijk ons fotoalbum via het icoontje "album" of via onze facebookpagina

Dag per dag beschrijving van deze reis

Rondreis met alle hoogtepunten van Sri Lanka met privé chauffeur/gids en wagen.
Kies de type accommodatie volgens je eigen voorkeur. 

Dag 1 *   Vertrek in Brussel en aankomst in Colombo.  Rit naar Negombo
Bij aankomst op Bandaranayake International Airport Sri Lanka wordt u opgewacht en bijgestaan door onze plaatselijke vertegenwoordiger. Hij/zij zal u vergezellen naar het hotel waar u een poosje kan uitrusten van de reis, een vroege check-in is hierbij mogelijk.  (bij aankomst tijdens de nacht is er een kamer voorzien en kan je opteren voor een eerste rustdag, extra dag in het programma). 
 
Dag 2 *    Negombo/ Anuradhapura (of Thirappane) 
Vroeg vertrek naar de vismarkt van Negombo.  Ontmoet er de lokale vissers die er met hun bootjes de vis komen verkopen op de vismarkt.   Deze authentieke vismarkt is de 2e grootste van het land en vindt dagelijks plaats.
Nadien vertrek je met je chauffeur/gids richting het noorden, richting Culturele Driehoek.
Na een rit van een 4-tal uur kom je aan in Anuradhapura.  Check-in in het hotel.
Daarna breng je een bezoek aan de oude koningsstad Anuradhapura.  De ruïnestad ligt aan de oevers van de Tissa Wewa, een oud kunstmatig meer met eilandjes en met riet langs de oevers.  De oppervlakte van de oude hoofdstad is geweldig groot.  Daarom dat de chauffeur je ook overal rondbrengt met de wagen (je kunt ook een fiets huren).  De mooiste en meest spectaculaire bezienswaardigheden hier zijn de ‘dagabas’, in zongedroogde baksteen opgetrokken halfronde koepels. De meest respectabele van deze verbazingwekkende bouwwerken zijn de Ruvanveli die dateren van 200 vChr en is maar liefst 100 meter in diameter, De Jetawanarama doet daar nog eens 20 meter bij en de Thuparama is als schrijn gebouwd rond het sleutelbeen-relikwie van Buddha. Maar er is een nog indrukwekkender relikwie tussen deze heilige ruïnes, de heilige Bo-Tree, een boom die volgens de overlevering groeide uit een tak van de boom waaronder Buddha verlichting vond. Hij is zo’n 2250 jaar geleden geplant en zou de oudste historische boom ter wereld zijn.   Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor een avondmaal en overnachting.

Dag 3 * Anuradhapura / Aukana / Habarana (of Sigiriya)
Vandaag gaat je ontdekking verder richting Habarana.  Onderweg hou je halt aan één van de indrukwekkendste boeddhabeelden van Sri Lanka.  Het beeld is 16 m hoog en gemaakt uit hard ganiet, werd gemaakt in de 5e eeuw.  Het is één van de beste bewaarde beelden ter wereld. 
Daarna rij je verder naar Habarana (of Sigiriya, volgens gekozen accommodatie).  Dit dorp ligt heel centraal en is een geschikt uitgangspunt voor een bezoek aan Polonnaruwa, Dambulla, Sigiriya, Minneriya National Park...
Check-in in het hotel. 
Indien de tijd het nog toelaat, kan je optioneel kiezen voor een bezoek aan ht Minneriya National Park.  Dit park is gekend voor zijn vele wilde olifanten. 
Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een lokale massagesalon te bezoeken (+/- 28 USD pp).

Dag 4 *    Habarana / Sigiriya / Polonnaruwa / Habarana (of Sigiriya) 
Na het ontbijt gaan we naar Sigiriya, waar we de Sigiriya Rock Fortress beklimmen.  Het fort hoog op de rots dateert uit de 5de eeuw en is een World Heritage Site, gebouwd door Koning Kashyapa (477 - 495 nChr). De leeuwenrots is een citadel van een ongewone en ongeziene schoonheid die zo’n 200 meter hoog uit de jungle verrijst. De rots is het centraal bolwerk van een versterkte stad die zo’n 70 hectare groot was. Een vestingsgracht, bijhorende wallen en rijkelijk aangelegde tuinen omringen de leeuwenrots. Bezoek tevens de gerenommeerde fresco’s 'Heavenly Maidens' van Sigiriya, die in een afgeschermde inham geschilderd zijn en welke benaderd kunnen worden via een draaitrap. De fresco’s zijn gemaakt in verschillende aarde pigmenten die in het natte gips aangebracht zijn.
 
In de namiddag brengen we een bezoek aan Polonnaruwa.
Polonnaruwa, was de tweede stad van Sri Lanka en is opgetrokken in de 11de en 12de eeuw nChr. en is ook een UNESCO World Heritage Site. Hier kun je de ruïnes bewonderen van het Royal Palace, het Gal Viharaya waar 4 schitterende Buddha beelden te bezichtigen zijn. Buddha  'Upright' (staande), 'Sedentary' (biddend) en 'Recumbent' (liggend) geheel uit de rotsen gehouwen. Daarnaast ook de audiëntie hal, het Lotus bad, het beeld van King Parakramabahu, en de Parakrama Samudraya – een meer aangelegd door King Parakramabahu the Great. Er zijn nog meer religieuze monumenten zoals de Shiva Temple, de Lankathilake, de Watadage, de Galpotha, de Kiri Vehera en de overblijfselen van een voormalige tempel van de tand van Buddha. 

Na het bezoek keren we terug naar Habarana en met wat geluk, komen we onderweg wilde olifanten tegen langs de kant van de weg...  


Dag 5 *    Habarana / Dambulla / Matale / Kandy
Na het ontbijt vertrekken we richting Dambulla. We bewonderen de Dambulla Cave Temple in Dambulla.
Dambulla Rock Temple is gebouwd door King Walagambahu in de eerste eeuw vChr. En is tevens een UNESCO World Heritage Site. Het is ook de meest indrukwekkende van Sri Lanka's cave temples. Het is een complex van maar liefst vijf grotten die zich uitstrekt over 2000 vierkante meter waar alle muren en plafond beschilderd zijn, het is dan ook één van de grootste beschilderde opppervlaktes van de wereld. Het bevat zo’n 150 tekeningen van Buddha waarvan de grootste dan nog eens in de rotsen is uitgehakt en zo’n 14 meter meet. 
 
Daarna gaan we verder richting Kandy via Matale. 
Onderweg brengen we een bezoek aan de Spice Gardens – als variëteit het kruid des levens is, dan is de variëteit aan met de hand geteelde en geplukte kruiden en specerijen hier in de Spice Garden de ontsterfelijke ziel van Sri Lanka. Je kan hier een overvloed aan fantastische geuren waarnemen, verschillende smaken ervaren en medicijnen vinden die Sri Lanka zo bekend maken. Rond slenteren doorheen het geurige loof en de cardamom bossen in de schaduw van gigantische tropische bomen geven je zintuigen en dan vooral je geurwaarneming een vernieuwde kijk op de wereld.

Eens in Kandy aangekomen houden we halt aan een juwelenzaak gespecialiseerd in edelstenen (gems).  Tegen de avond maak je kennis met het religieuze leven en de bedebaartsoord "Tempel van de Tand".  In deze tempel ligt de tand van de Boedha.  Iedere dag komen pelgrims hier het heilig relikwie vereren.  De tand wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de Inner Tempel.  Bezoekers krijgen geen gelegenheid de tand zelf te bekijken.  Hij is opgeborgen in een schrijn, bestaande uit 7 in elkaar passende kleine gouden dagoba's, waarvan slechts de buitenste wordt getoond en dit alleen tijdens de poya-uren.  (het is hier heel druk, maar moet je gezien hebben...) 

Daarna transfer naar je gekozen hotel voor overnachting. 

 
Dag 6 *   Kandy / Pinnawela - Kandy
Na het ontbijt vertrek richting Pinnawela en bezoek aan het Pinnawala Elephant Orphanage.  The Pinnawela Elephant Orphanage, opgericht in 1975 begon hun opvang met 7 olifantenwezen. Vandaag genieten deze ‘wezen’ van hun kroost en zagen ze ondertussen hun kleinkinderen geboren worden in dezelfde plaats. De originele doelstelling om een opvang te organiseren is wat op de achtergrond komen te staan omdat het toerisme zo snel en sterk opkwam. Nu is het echter een echt educatief centrum en volledig in het teken van conservatie. Met de hulp van binnen- en buitenlandse olifantenexperts is Pinnawela gestart met een wetenschappelijk kweekprogramma van olifanten in gevangenschap. Door de grote vrijheid die de olifanten hier hebben versterken ze de kansen van de individuele olifanten en komen ze het paren door natuurlijk gedrag ten goede. De nabijheid van de rivier speelde hierbij een dominante rol en zo kon al in 1984 de eerste baby-olifant verwelkomt worden in Pinnawela.

‘s Namiddags bezoek aan de Royal botanical garden in Peradeniya.
Deze botanische tuin was origineel aangelegd door een Sinhala Koning en werd later door de Britten uitgebreid. Met zijn 147 acres biedt het een verbazingwekkend variëteit aan bomen, planten en bloemen.
Nuwara Eliya, door zijn levenswekkende klimaat en landschap is het Sri Lanka’s meest populaire bergvakantieoord. Nuwara Eliya is ook het hart van Sri Lanka’s thee-produktie en brengt het grootste deel van ‘s werelds best thee voort. Sri Lanka’s hoogste berg Pidurutalagala met zijn 8282 feet is tevens hier te vinden. 

Overnachting in Kandy. 
 
Dag 7 *    Kandy / Nuwera Eliya
Vandaag trekken we verder richting Nuweraeliya. Onderweg brengen we een bezoek aan een theeplantage en fabriek, waar sommige van de verfijnste thee ter wereld gemaakt wordt. Hier kun je het ganse proces zien die thee moet ondergaan vooraleer het in een kopje op tafel terecht komt. Verschillende soorten, maar ook verschillende kwaliteits gradaties leer je hier kennen.  En natuurlijk een kopje heerlijke Ceylon thee ter afsluiting.
Overnachting in een gekozen hotel in Nuwara Eliya
(optioneel: wie wil kan ook met de trein reizen van Kandy naar Nuwara Eliya, vraag ons om meer info)

Dag 8 * Nuwara Eliya / Horton Plains / Nuwera Eliya
Vandaag strekken we onze beentjes voor een wandeling door het Horton Plains National Park.  Deze plaats is de hoogste en meest geïsoleerde hoogvlakte van Sri Lanka.  Vroeger was de hoogvlakte het domein van olifanten, luipaarden en langharige apen, maar dat is grotendeels verleden tijd.  Gebleven is de natuur, een dorado van natuurvrienden.  We maken de bekende 5 km lange wandeling naar World's End, één van de mooiste panorama's op Sri Lanka.  Met helder weer hebben we een schitterend zicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan.  (beste periode voor de wandeling is van januari tot maart). 
Bij terugkeer naar Nuwara Eliya, houden we halt in het dorpje en genieten we van de lokale activiteiten.  Overnachting in het gekozen hotel. 
 
Dag 9 *    Nuweraeliya / Yala
Na het ontbijt gaan we verder naar Yala en brengen we een bezoek aan het Yala National park.  Onderweg houden we halt aan de spectulaire Rawana Ella waterval.  Yala National Park is het tweede grootste park van Sri Lanka en misschien wel het meest bezochte. Het strekt zich uit over 979 vierkante kilometer en ligt in het zuid oosten van het eiland. Het is opgezet als wildlife sanctuary sinds 1900. Het is dan ook vandaag vooral bekend voor zijn grote variëteit aan wilde dieren. Yala is één van de 70 belangrijke vogelreservaten van Sri Lanka. Yala herbergt zo’n 215 vogelsoorten waarvan er 6 alleen op Sri Lanka voorkomen.  Ook het aantal zoogdieren met zo’n 44 soorten is uitzonderlijk, zo heeft Yala de grootste populatie aan luipaarden ter wereld. Maar het park draait niet alleen om dieren. Ook sporen van oude beschavingen zijn hier terug te vinden, de streek was immers een belangrijke pelgrimsbestemming en de twee belangrijke sites, Sithulpahuwa and Magul vihara, bevinden zich in het park.
Overnachting in het gekozen hotel.

Dag 10 *    Yala / Unawatuna (of Tangalle) 
Na het ontbijt keren we terug richting Unawatuna.  Onderweg, in Ahangama, zijn we getuige van de vissers die hier nog op een authentieke manier hun vis aan de haak slaan.  Onderweg bezoeken we ook nog Galle Fort.  Galle, Sri Lanka’s meest interessante historische stad, gebouwd op een rots die uitsteekt in het zuiden van het eiland. Het was een belangrijke havenstad tot zo’n honderd jaar geleden, vandaag de dag behandelt het nog steeds cargo- en zeilschepen in deze natuurlijke haven.  Je kan er rond de oude vuurtoren wandelen en de haven, of je bezoekt de oude stad waar je traditionele kantmakers aan het werk kan zien naast beeldhouwers en je krijgt er de meest verfijnde schelpensouvenirs ter wereld te koop aangeboden.
 
Dag 11 - 12 - 13 *    Unawatuna (of Tangalle)
Tijd voor ontspanning aan de Indische Oceaan.
Optionele excursies zijn mogelijk

Dag 14 *    Unawatuna (of Tangalle) / Colombo luchthaven
Volgens de uren van de terugvlucht is de transfer naar Colombo en de luchthaven.  Indien de tijd het toelaat houden we onderweg halt aan een schildpadden opvangcentrum in Kosgoda (optioneel).  City tour in Colombo.
Daarna verder naar de luchthaven.  
(indien de terugvlucht 's morgens vroeg is, kan een kamer in Negombo bijgeboekt worden, dan heb je nog de mogelijkheid om te verfrissen.  Je vertrekt dan 's morgens in Unawatuna en bent kort na de middag in de buurt van Negombo)

Bekijk ons fotoalbum via het icoontje "album" of via onze facebookpagina

Heb je minder tijd, dan maken we graag een aangepast programma voor 1 week?
Wil je graag wat langer op Sri Lanka rondreizen, dan kan dit uiteraard ook. 
We kunnen de reis volledig op maat herwerken.
Wie wil kan zijn reis verlengenm met nog een week strandvakantie op de Malediven. 
Mail ons voor meer informatie.  info@xplore360.com

Data & Prijzen

Prijs 2013 - 2014:
Individuele afreis met wagen en chauffeur/gids  
 (vanaf 2 personen)

STANDAARD ACCOMMODATIE (te vergelijken met 3*+ & 4* hotels)
Vanaf € 1.559 per persoon, op basis van 2 deelnemers
Vanaf € 1.339 per persoon, op basis van 4 à 6 deelnemers
Supplement single kamer: € 465 per persoon
Prijs voor gezinnen met kinderen - 12 jaar is op aanvraag.

SUPERIOR ACCOMMODATIE (te vergelijken met 4* en 4*+ hotels)
Vanaf € 1.820 per persoon, op basis van 2 deelnemers
Vanaf € 1.599 per persoon, op basis van 4 à 6 deelnemers
Supplement single kamer: € 715 per persoon
Prijs voor gezinnen met kinderen is op aanvraag.

BOUTIQUE ACCOMMODATIE (stijl apart, kleinschalige 4* à 5* hotels)
Vanaf € 2.999 per persoon, op basis van 2 deelnemers
Vanaf € 2.760 per persoon, op basis van 4 à 6 deelnemers
Supplement single kamer: € 1.495 per persoon
Korting verblijf in Lake Lodge ipv Vil Uyana: € 156 per persoon
Prijs voor gezinnen met kinderen is op aanvraag.

Voor de meer avontuurlijke reiziger kan er een 2-daagse trip in het Madulkelle Tea Estate bijgeboekt worden.  Vanaf € 250 per persoon voor een verblijf van 2 nachten.   Vraag ons een aangepaste offerte.

Supplement voor hoogseizoen (jan, feb, maart) en Kerstperiode zijn op aanvraag.


Data 2013 - 2014:
14 daagse individuele rondreis met chauffeur en wagen / 13 nachten ter plaatse
De afreisdatum kunt u zelf kiezen volgens de vluchten van de luchtvaartmaatschappijen (Sri Lankan Airlines, Etihad Airlines, Jetairways, Qatar Airways, ...)

Inbegrepen in de prijs:

 • Luchthaventransfer bij aankomst in Colombo
 • Alle accommodatie volgens gekozen categorie  (standaard - superior - boutique hotels)
 • Verblijf op basis van half pension (ontbijt + avondmaal)
 • Transport met een wagen en een Engelstalige chauffeur  (met uitz. tijdens de stranddagen)
 • Begeleiding van een Engelstalige lokale gids  (met uitz. tijdens de stranddagen)
 • Transport per jeep in het Yala National Park
 • Entrée ingangen van de vermelde excursies (ter waarde van € 220 pp)

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vlucht naar Colombo
 • Reisverzekering (annulerings- en bijstandsverzekering)
 • Visumkosten
 • Supplementen tijdens hoogseizoen en Kerstperiode
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden, dranken, excursies,
 • Video en Camera permits
 • Bij betaling met kredietkaart is er een verhoging van 2%

Opmerking: de prijzen zijn gelinkt aan de USD en kunnen dus ten alle tijden wijzigen.

Meer informatie ter voorbereiding van uw reis

REISDOCUMENTEN
U dient in het bezit te zijn van een internationaal reispas, nog 6 maanden geldig na retour. Voor aankomst in Sri Lanka dient u een Electronic Travel Authorisation (ESTA) aanvragen via de website www.eta.gov.lk  Dit geldt voor alle bezoekers, ook voor kinderen jonger dan 12 jaar.  Het visum kost 50 USD voor een verblijf tot 30 dagen.  Het bedrag dient online betaald te worden met een kredietkaart.  Het is ook nog mogelijk om het visum aan te kopen bij aankomst in de luchthaven, maar dan is het visum duurder 75 USD pp.  Wij raden daarom aan om het visum op voorhand aan te vragen en te betalen.

INENTINGEN.
Sri Lanka is geen risico gebied voor wat betreft malaria of andere tropische ziekten. Raadpleeg Uw arts voor precieze informatie hieromtrent.

TEMPERATUUR.
Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met een temperatuur die het hele jaar door  rond de 30 graden schommelt. De verschillen tussen de seizoenen zijn de hoeveelheden regen die uit de hemel vallen. Aangezien we door verschillende zones trekken (dry zones en wet zones) zal er wel af en toe een buitje vallen, maar in het algemeen dient U rekening te houden met warm, droog zomerweer.

VERKEER.
Het verkeer in Sri Lanka kent de zelfde wetten als in de jungle. Het recht van de sterkste. Wij raden U ten stelligste af om zelf een wagen of brommer te huren. Het is gewoon niet veilig genoeg voor de gedisciplineerde westerling. Bovendien rijdt men hier links. U beschikt over een mini-van met ervaren chauffeur waar U onbeperkt gebruik kan van maken. Voor eventuele verplaatsingen tijdens de drie dagen aan het strand maakt U het best gebruik van de voertuigen van de respectievelijke hotels of van een driewieler. Wij geven U de contactnummers van betrouwbare driewielers.

VOEDING.
Sri Lankanen hebben een zwak voor stevig gekruide maaltijden en de chillie is nooit ver weg. Wees voorzichtig met het eten van te "spicy" eten. Ons darmstelsel is er niet tegen bestand.

FOOIEN.
Het is in Sri Lanka de gewoonte om fooien te geven wanneer men tevreden is over de service. In de meeste restaurants wordt 10% service taks geind. Dit staat apart op de rekening vermeld en wordt op het einde van de maand onder het personeel verdeeld. Zo krijgt de afwasser ook iets. Chauffeurs verwachten ook een fooi als beloning voor de service. U beslist uiteraard zelf of  Uw "driver" hiervoor in aanmerking komt.

MUNTEENHEID.
De lokale munteenheid is de ROEPIE. De roepie is gekoppeld aan de dollar en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 0.009 U$. ofwel  1 dollar = 110 roepies.
De Euro is niet gekoppeld en schommelt tussen de 125 en 175 Roepies. U kan geen Roepies importeren noch exporteren. Er staat een limiet op het binnenbrengen van vreemde deviezen van 10.000 U$.
Op de meeste plaatsen worden kredietkaarten aanvaard.

ZWEMMEN
in zee wordt in de meeste gevallen afgeraden wegens te sterke stroming . Aan de zuidkust zijn er echter wel voldoende plaatsen waar U veilig in zee kan zwemmen.

DE ZON
De zon schijnt in Sri Lanka bijna altijd en door de ligging dicht tegen de evenaar heel intens. Wees voorzichtig met overdadig zonnebaden en gebruik ALTIJD een creme met een heel hoge factor. Onder het motto "when in Rome walk with the Romans" raden we U aan net als de lokale bevolking U hoofd te beschermen door het dragen van een hoofddeksel.

MUGGEN
houden ook van de warmte en zijn dus talrijk aanwezig, vooral bij zonsondergang. Gebruik een spray met een hoge concentratie deet. verkrijgbaar in elke apotheekin Europa. Zeker meebrengen, want voorlopig niet in Sri Lanka verkrijgbaar.

TAAL.
De officiele talen zijn het Singalees, Tamil en het Engels. Met Engels komt U een heel eind.

TIJDSVERSCHIL met Europa is drie en een half uur in de zomer en vier en een half uur in winter.

Meer info over de accommodatie tijdens uw reis

Een kort woordje uitleg over de hotels uit de programma's.  Uiteraard kan alle accommodatie aangepast worden naar eigen wens en budget.  Wil je bijvoorbeeld een rondreis in standaard hotels, maar eindigen aan het strand in luxe, dan kan dit allemaal.  Vraag ons dan een offerte op maat.

Goldi Sands Negombo - 3*+
Goed middenklasse gelegen aan de zee.  Ideaal om de eerste (twee) nacht(en) door te brengen. 
Kamers zijn ruim en netjes.
http://goldisands.com/

Palm Garden Village (Anuradhapura) - 3*+
Eén van de weinige hotels in Anuradhapura, met een mooie ligging en een schitterende tuin.  In het hotel hangen foto's van de opbouw van het hotel en dit is wel mooi om te zien.  Heel rustig gelegen.  De kamers zijn ruim en goed onderhouden (hotel is 17 jaar oud en dat was niet te merken), enkel badkamer is wat verouderd, maar wel netjes.
http://palmgardenvillage.com/accommodation.htm 

Chaaya Village Hotel – 3*+ à 4*
Als een soort vermomde boom met dorstige wijdvertakte wortels die tot ver naar de dichtbijzijnde moerassen reiken ligt Chaaya Village Habarana over 27 acres rijkelijk aan wildernis uitgestrekt land aan de rand van een prachtig meer. Habarana ligt in het hart van de culturele driehoek en maakt deel uit van het Anuradhapura District. De gezellige cottages van het hotel, geïnspireerd door de lokale hutten met lage strodaken en bruingele muren liggen geclusterd op het terrein. Om de typische kleur te verkrijgen en ze in volledige harmonie helemaal te laten opgaan in de natuur wordt er modder gemengd met de verf en wordt deze op een authentieke en artisanale manier aangebracht.  Heel aangenaam hotel, lekker buffet.
http://www.chaayahotels.com/ChaayaVillage.htm 

 

The Mansion Kandy - 3*+
http://www.mansionkandy.com/

Saint Andrews Hotel  Nuwara Eliya - 3*+
Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum van Nuwara Eliya.  Het hotel is opgetrokken volgens een oud koloniaal Engels huis, je waant je dan ook in Engeland als je het hotel binnen komt.  Dit stoort helemaal niet, want er zijn heel wat overblijfselen in Sri Lanka uit de tijd dat de Engelsen het hier voor het zeggen hadden.  Het hotel oogt wat verouderd en donker, maar heeft toch nog veel charme (you love it or you hate it).  Heel lekker restaurant voor het avondmaal.   http://www.jetwinghotels.com/jetwingstandrews/

Tea Factory Hotel – 4*  (mits supplement te boeken als alternatief op Saint Andrews)
Trip naar het dak van de wereld waar je geniet van eindeloze vergezichten in de bergen en uitkijkt over een groen tapijt van theeplantages. Je komt aan in dit lang vergeten tijdperk doorheen een poort in de wolken en je krijgt een kus van bergmist wanneer je hier arriveert.
Adem de pure en uiterst zuivere lucht en laat lichaam en geest verjongen.
Journey to the top of the world across a limitless mountain vista adorned by a green carpet of tea plants. Enter a long lost era through a portal of clouds and feel the kiss of mountain mist on your skin. Breathe the pristine mountain air and let your soul be rejuvenated. Droom gerust weg in het landschap van Nuwara Eliya. Resideer in ons onevenaarbaar viersterrenhotel, Heritance Tea Factory, en leef in een droom van vervlogen tijden.
http://www.heritancehotels.com/teafactory/


PRIYANKARA HOTEL – 3*
Priyankara Hotel is een prachtige witte villa, met zijn vele rustige hoekjes en gelukzalige momenten te beleven, die staat in een rijkelijk groen landschap en Kristal blauw meer gevuld met lotusbloemen. Het is de perfecte setting voor luilekkervakantie en een idyllische bestemming om de wilde fauna en flora van de reservaten te ontdekken. Laat je lekker gaan en geniet van het comfort hier geboden. Geniet van de kleine dingen des levens en vind plezier in de kleine details. Welcome to Priyankara Hotel. Maak het je gemakkelijk, geniet weelderig en voel je thuis.
http://priyankarahotel.com/ 

 

Calamander Unawatuna Beach Hotel - 3*+ (afhankelijk van de gekozen kamertype)
http://www.unawatunabeachresort.com/

Jetwing Blue Negombo - 4*
Een mooi 4* hotel aan het strand van Negombo.
http://www.jetwinghotels.com/jetwingblue/

Cinnamon Lodge Habarana - 4*
Dit hotel ligt in een waar natuurpark met 1700 oude bomen. Het hotel werd vorig jaar opgeknapt en is onze pleisterplaats voor  het verkennen van de culturele driehoek. Het hotel beschikt over 40 kamers verspreid over het park. Met zwembad. Mooi onderhouden. 
http://www.cinnamonhotels.com/room.php?hotel=3253&room=1004

Cinnamon Citadel Kandy - 4*
Prachtig hotel gelegen buiten het centrum van Kandy.  Volledig gerenoveerd in een geslaagde lounge stijl. 
http://www.cinnamonhotels.com/CinnamonCitadelKandy.htm 

Grand Hotel Nuwara Eliya - 4*
http://www.grand-hotel-nuwara-eliya-sri-lanka.lakpura.com/

Cinnamon Wild Yala - 4*
http://www.cinnamonhotels.com/room.php?hotel=3259&room=1018

Ranna 212 - 4*+
Voor wie tot rust wil komen aan het strand.  Schitterende lokatie, volledig afgelegen, prachtig, super rustig...  Kleinschalig, met bungalows in de tuin.
http://www.ranna212.com/

Mount Lavinia Beach Hotel 4* (voor wie een laatste nacht in de buurt van Colombo wil doorbrengen voordat je naar de luchthaven terugkeert)
Een stapje terug in de tijd, meerbepaald de koloniale tijden, een glorierijk tijdsvak vol mystiek en romantiek. Mount Lavinia Hotel biedt het best en het modernste comfort met een magische antieke twist. Dit Brits koloniaal erfgoed op een adembenemend strand, is de levendige nalatenschap van een geheime liefdesaffaire tusen de British Governor General of Ceylon, Sir Thomas Maitland, en de sensuele mestizo danserers Lovina.

 

The Wallawwa   (Boutique stijl)
Een gerestaureerde villa uit de tijd van de kolonies. Vlakbij de luchthaven, ideaal om te bekomen van de lange vlucht of om fris aan de terugvlucht te beginnen. Met zwembad.  Ligt niet aan het strand, maar in een schitterende natuur.  Heel rustig en zen.  Je kunt hier enkel kamer en ontbijt boeken, avondmaal is steeds ter plaatse te betalen.
http://www.thewallawwa.com/

Ulagalle Resort (Boutique stijl)
http://www.ulagallaresorts.com/

Vil Uyana  (boutique stijl)
Dit boetiek hotel ligt middenin de rijstvelden. De lodges liggen verspreid over een waar wildlife park. Uitvalsbasis voor de culturele driehoek, maar een oase van rust temidden van een unieke locatie. Met zwembad.  Schitterende locatie.
http://www.jetwinghotels.com/jetwingviluyana/

The Kandy House (boutique stijl)
Prachtig gelegen, buiten Kandy, in de rust van een schitterende natuur.  Slechts 8 kamers.  Met zwembad.
http://www.thekandyhouse.com/pg/deluxe

Langdale by Amaya  (boutique stijl)
http://www.langdalebyamaya.com/accommodations/superior-rooms

Kulu Safaris Tented Camp
http://www.kulusafaris.com/home.html 

Buckingham Place 5* (boutique stijl)
Een prachtig domein aan de zee.  Een aantal moderne bungalows verspreid in de tuin.  De eigenaar is een Engelsman, Mr Buckingham.   De kamers zijn modern ingericht. 
http://buckinghamplace.lk/ 

Eindigen kan ook in het Jetwing Lighthouse hotel of het Fortress Resort & Spa.  Beide zijn schitterende 5* hotels met zwembad en ligging aan de zee, maar je kunt er niet aan het strand liggen.  Er zijn wel telkens mooie ligweiden aan het zwembad.  Supplement op Ranna 212 en Buckingham Place.
http://www.fortressresortandspa.com/ 
http://www.jetwinghotels.com/jetwinglighthouse/


Voor wie het wat meer mag zijn:
Ceylon Tea Trails
1e Relais & Chateaux resort in Sri Lanka.  Er zijn 4 bungalows in een groot domein die je kunt huren voor 2 of meerdere nachten.  Ieder bungalow is anders en heeft zijn eigen kenmerken.  Elke bungalow wordt verhuurd met een butler, chef, manager... (prijzen varieren vanaf 515 USD volgens gekozen accommodatie)
http://www.teatrails.com/bungalows 


Alle vermelde hotels werden gekozen in samenspraak met ons lokaal agent en na prospectie van ons.  Heb je ergens een hotel gezien die niet voorkomt in onze lijst, vraag ons dan gerust een aangepaste offerte. 

Reisverslag Scouting Trip Sri Lanka - april 2013

Voor het reisversalg van onze scouting trip, klik hier


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be