Fly & Drive - Costa Rica
© 

Het andere Costa Rica

Deze rondreis is er voor de reiziger die al een deel van Costa Rica heeft ontdekt.  Deze self drive laat je kennismaken met de verborgen pareltjes van deze populaire bestemming...

De reis start in San José, gaat daarna naar Caño Negro, Tenorio en Miravalles Vulkaan, Abangaritos, Playa Dominical, San Gerardo de Dota en Turrialba.

Het Caño Negro Dierenreservaat staat gelijk aan vogelreservaat.  Ooievaars, rozerode lepelaars, slangenhalsvogels, visreigers en aalscholvers bevolken dit laagland aan de noordgrens van Costa Rica en Nicaragua.  Van januari tot maart trekken grote vluchten vogels door Caño Negro, in de andere maanden zie je eerder kleinere groepjes vogels.  De Río Frío bepaalt het landschap.  De rivier treedt tijdens de regentijd vaak buiten zijn oevers en vormt dan een meer van een paar vierkante kilometer grooet, waarop je goed vogels kunt observeren. 

Daarna gaat je ontdekking verder richting de Tenorio en Miravalles Vulkaan.  Dit nationale park is één van de nieuwste parken en is nog niet zo gekend bij het grote publiek.  Een unieke ervaring om dit gebied te ontdekken... 
De regio rond de vulkanen heeft heel wat te bieden.  Geniet van de Rio Celeste in het Volcan Tenorio National Park, ga nog meer vogels spotten in het Palo Verde National Park, ga paardrijden, wandelen of mountain biken om de vallei van Bijagua te ontdekken.  Je hebt er schitterende zichten over de vulkanen en zelfs over het Nicaragua Meer.  Voor de grotere avonuriers is er ook mogelijkheid om te raften op Rio Corobici en de Rio Tenerio. 

Vervolgens gaat de reis verder langs de Pacifische Kust.  Het La Ensenada National Wildlife Refuge is een mooi alternatief voor wie van rust en stilte houdt.  Je hebt er prachtige zichten over de Golf van Nicoya, mangrove bossen en de zoutwinningsvelden.  Deze plek is een schitterende plaats voor paardrijdtochten of om wandelingen te maken.  Kies je voor Ensenada, dan kies je voor duurzaam toerisme.  De eigenaar van de lodge is bezig met veeteelt, paarden fokken en zoutwinning.  Daarnaast heeft hij een herbebossingsplan opgesteld.  Het is een paradijsje, waar je de perfecte balans zult vinden tussen rust, avontuur en lekker eten...

De volgende dagen geniet je van de golven aan Playa Dominical.  Het leuke dorpje Dominical is klein, maar biedt aan de strandliefhebbers een mooie variëteit in stranden... Deze plaats is gekend bij surfers.

De reis eindigt in de buurt van San José. De eerste halte op de terugweg is San Gerardo de Dota, gelegen in de Talamanca Mountains, in het midden van een dierbaar eco-systeem.  Daarna verblijf je nog 2 nachten in Turrialba, gelegen in een groen gebied, rijk aan natuurlijke schoonheid.  De omgeving brengt je terug in de tijd van ruïnes, oude huizen en gebouwen in kleurrijk hout.  De lodge waar je verblijft biedt naast de verschillende activiteiten ook kooklessen aan...  (je kunt zelfs kiezen voor meerdaagse kooklessen)

De laatste dag breng je de huurwagen terug naar San José en is je laatste nacht in de stad (of in de buurt van de luchthaven)

Dag per dagbeschrijving van je reis

Dag 1   San José
Bij aankomst in de luchthaven van San José wordt je opgewacht door een Engelstalig verantwoordelijke.  Hij/zij brengt je naar de eerste overnachtingsplaats, Country Inn & Suites Hotel.

Dag 2   Caño Negro National Park
Na het ontvangen van de huurwagen kan je rondreis starten.  De rit gaat vandaag richting Caño Negro, één van de belangrijkste wetlands in de wereld.  Het is een gebied van bijna 10.000 hectare dat in de regentijd onder water komt te staan door het overstromen van de Rio Frio (koude rivier). In de tijd van de vogeltrek zijn hier duizenden vogels te observeren. Die rusten hier uit en doen krachten op voor het vervolg van hun reis naar Zuid-Amerika: kaalkopooievaars, rode lepelaars, fluiteenden, zilverreigers .... Een mekka voor mensen die de natuur maar enigszins weten te waarderen...  De laatste jaren is het natuurgebied ook populair geworden bij sportvissers, die hier bijzondere vangsten schijnen te kunnen doen.  Deze activiteit kan je boeken in de lodge (halve of volledige dag activiteit).  Verblijf in de Caño Negro Natural Lodge.

Dag 3   Caño Negro National Park
Vanuit de lodge kan je verschillende uitstappen plannen.  Eén van de mooiste uitstappen is die naar het Caño Negro National Wildlife Refuge Wetlands.  Ontdek er de 350 soorten vogels, maar ook de iguanas, schildpadden, kaaimannen en verschillende apensoorten zijn er te bezichtigen. 

Dag 4   Tenorio & Miravalles Vulkaan
Liggend in het groene noorden van Costa Rica, de Tenorio en Miravalles vulkanen omgeving biedt diverse wandel-en betoverende avontuur mogelijkheden.  De vulkanen bieden een panoramisch uitzicht op de San Carlos laagland, Cano Negro National Reserve, Lake Nicaragua en het meer Arenal. Afgelegen en fascinerend is het gebied buiten de gebaande paden, maar het wegennet is hier uitstekend. De bergtoppen bieden lente-achtige temperaturen en blijft het hele jaar door vochtig weer . De ruige vulkanische landschappen van Tenorio en omgeving is de thuisbasis van een groot aantal exotische dieren en een groene tropische jungle. Recht tegenover Tenorio vulkaan is de zus van de vulkaan Miravalles. Hete zwavelbronnen, stoom spuwende bronnen en borrelende modderpoelen zijn rondom het gebied te vinden...  Verblijf in Tenorio Lodge

Dag 5   Tenorio & Miravalles Vulkaan
Tussen de Tenorio en Miravallesvulkaan liggen de acht bungalows van de Tenorio lodge‚ allemaal hebben ze een prachtig uitzicht. De bungalows zijn ruim en comfortabel ingericht voor een perfect verblijf. In deze mooie en niet-toeristische omgeving bevind je zich tussen fraaie tuinen met kleurrijke bloemen‚ fruitbomen en twee natuurlijke vijvers. Voor het ultieme relaxen neem je een heerlijk bad in één van de twee hot tubs. 
Vanaf de lodge kan je tal van excursies maken.  Paardrijden, raften, wandelen, hangende bruggen of canopy tours, voor elk wat wils...

Dag 6   Abangaritos - La Ensenada National Wildlife Refuge
Het La Ensenada National Wildlife Refuge is een mooi alternatief voor wie van rust en stilte houdt.  Je hebt er prachtige zichten over de Golf van Nicoya, mangrove bossen en de zoutwinningsvelden.  Deze plek is een schitterende plaats voor paardrijdtochten of om wandelingen te maken.  Kies je voor Ensenada, dan kies je voor duurzaam toerisme.  De eigenaar van de lodge is bezig met veeteelt, paarden fokken en zoutwinning.  Daarnaast heeft hij een herbebossingsplan opgesteld.  Het is een paradijsje, waar je de perfecte balans zult vinden tussen rust, avontuur en lekker eten...  Verblijf in La Ensenade Lodge

Dag 7   Abangaritos - La Ensenada National Wildlife Refuge
Vrije dag om te omgeving van La Ensenada te ontdekken. 

Dag 8   Playa Dominical
Vandaag rij je langs de Panamerican Highway naar Playa Dominical, waar je 2 dagen kunt ontspannen aan het strand.  Voor de liefhebbers kan je van januari tot april en van juli tot november walvissen en dolfijnen gaan spotten.  De volgende 2 dagen verblijf je in hotel Cuna del Angel, een mooi 4* hotel gelegen ten zuiden van Playa Dominical. 

Dag 9   Playa Dominical
Vrije dag aan het strand of zwembad van het hotel.

Dag 10   San Gerardo de Dota
San Gerardo ligt in het Talamanca gebergt, één van de beste plaatsen in Costa Rica om de quetzal te ontdekken.  De beste periode om deze legendarische vogel te zien is van april tot mei.  Naast de quetzal, kan je ook de kolibries spotten.  In het nevelwoud kan je ook ontelbare soorten zoogdieren, insecten en amfibieën zien...   Door de hoogte en dus koele temperatuur, is het gebied een uitstekende plaats voor wandelingen.  Vanuit de lodge zijn er verschillende mogelijkheden.  Verblijf in Dantica Cloud Forest Lodge.

Dag 11   Turrialba
Het in de prachtige Turrialba-vallei gelegen stadje Turrialba, is door de vele koffie en suikerplantages in de buurt redelijk welvarend.  Het gezellige plaatsje ligt op 639 meter hoogte, op ongeveer een anderhalf uur rijden van San José (65 km).  Ondanks dat er vooral bijzonder veel buitenactiviteiten aangeboden worden, wordt het stadje nog maar zelden bezocht door toeristen zelf.  Iets ten noorden van Turrialba ligt Guayabo, de belangrijkste precolumbiaanse nederzetting van Costa Rica op de flank van de met regen- en bergwoud begroeide vulkaan van Turrialba.  Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en vanaf de rand in één van de 3 kraters af te dalen.   Verblijf in Guayabo Lodge.

Dag 12   Turrialba
Vandaag heb je de mogelijkheid om de omgeving van Turrialba te ontdekken...  In het park van Guayabo zijn de resten van een half in het regenwoud verborgen nederzetting van de Huetares Indianen te vinden.  Deze stam bewoonde het gebied van 800 tot 1400.  In het park kan je langs de afgravingen wandelen.  Op dit moment is slechts 10% van het totale gebied blootgelegd.   Ook is het de moeite een bezoek te brengen aan Catie, Centro Agronomico de Investigación y Ensañanza, één van de grootste onderzoekscentra ter wereld op het gebied van tropische landbouw.  Er worden af en toe rondleidingen voor bezoekers georganiseerd...

Dag 13   San José
Je keert terug naar San José.  Onderweg passeer je Cartago, van waar je een rit kunt maken naar de Irazu Vulkaan, met haar gifgroene kratermeer.  Vooral het laatste deel van de route brengt je langs authentieke dorpjes, waar de inwoners werken op de uitgestrekte koffieplantages en suikkerrietplantages in het gebied.
Bij aankomst in het hotel lever je de huurwagen af.

Dag 14   Terugvlucht
Naar aanleiding van je vluchturen is er een transfer naar de luchthaven.  Afscheid van Costa Rica


Deze rondreis is een voorbeeld en kan aangepast worden waar nodig.  Langer, korter, we werken graag een programma op maat uit.
Data & Prijzen

Self drive "het andere Costa Rica"

Prijs op aanvraag
Vraag ons vrijblijvend een offerte voor de self drive met je gezin of met vrienden
(tot 4 personen in een huurwagen)
Het programma kan aangepast worden naar eigen wens, upgrade accommodatie of veranderingen binnen de route.


14 dagen / 13 nachten ter plaatse


Data :
U kunt zelf uw vertrekdatum kiezen volgens de gekozen luchtvaartmaaschappij.  Er zijn dagelijks vluchten met IBERIA, Delta Airlines, United Airlines, ...

Tijdens de Paas- en Kerstvakantie is de prijs op aanvraag. Mail ons om een prijsofferte aan te vragen
Inbegrepen:

 

 • 13 Overnachtingen in goede middenklasse hotels.
 • 12 dagen auto huur Daihatsu Terios 4x4 vrije kilometers.
 • Uitgebreide informatie, kaarten, vouchers.
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel bij aankomst en bij vertrek.
 • Ontbijt in alle hotels

Niet inbegrepen:

 • Vlucht
 • Departure tax in San Jose $ 28 pp  (te betalen in de luchthaven)
 • Andere persoonlijke uitgaven en kosten voor niet vernoemde entrees, excursies, maaltijden en consumpties
 • Fooien
 • Verplichte basisverzekering auto: ( $ 18 per dag voor Daihatsu Bego). Deze kan ter plaatse bij ontvangst van de auto worden voldaan.
 • Parkingangen en excursies
 • Brandstof voor de huurwagen
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend
 • Reisverzekering

Opmerking :

 • Alle prijzen zijn onderhevig aan de dollarkoers en kunnen ten alle tijde aangepast worden
 • Indien je een vlucht boekt via de States, dien je in het bezit te zijn van een nieuw internationaal reispas (met een chip, Machine Readable Passport of MRP genoemd). Je dient ook op voorhand online een aanvraagformulier invullen (ESTA).  Dit is hetzelfde formulier als vroeger, die je op het vliegtuig diende in te vullen.

Praktische info ter voorbereiding van je reis

 • Internationaal reispas verplicht
 • Belgisch of Nederlands rijbewijs + creditcard verplicht (voor de huurwagen)
 • Geen inentingen verplicht, wel aangeraden (raadpleeg uw geneesheer)
 • AANVULLENDE INFORMATIE AUTOHUUR
  U bent verplicht een basisverzekering per dag af te sluiten. De bedragen verschillende per type huurauto en dient u ter plekke te betalen. Een aanvullende All-Risk verzekering waarmee u het eigen risico van $ 750,00 van de huurauto en de bij de Costa Ricaanse wet vastgestelde aansprakelijkheid van 20 % van de schade aan derden afkoopt kost $ 9 per dag (niet verplicht, wel aanbevolen). Deze dient u ter plekke te betalen. Bij het afhalen van de auto wordt een bedrag van ca US$ 750 ( Of US $ 100,00 indien de aanvullende verzekering is inbegrepen) ingehouden van de creditcard om mogelijke schade aan de huurauto te dekken. Dit bedrag wordt weer teruggestort op het moment van inleveren van de huurauto. Voor het huren van een auto in Costa Rica dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard (VISA / Mastercard / American Express, Diner's club). Eventueel ter plaatse te betalen: medebestuurdertoeslag (US$ 2 per dag). U kunt onderweg gebruik maken van een netwerk van 21 steunpunten door heel Costa Rica en een 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
 • Alle huurwagens zijn gebonden aan Costa Rica, u kan er de grens niet mee over.
 • Niet inbegrepen in de huurwagen : verzekeringen, brandstof en kosten bijrijder (2e chauffeur)

  Alle programma's kunnen volledig op maat aangepast worden.  mail ons voor meer info

 


Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Geen visumplicht voor Costa Rica. 
Internationaal reispas verplicht.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Costa Rica. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Costa Rica:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Costa Rica (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Costa Rica
weerstatistieken
Het actuele weer


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be