Fly & Drive - Costa Rica
© 

Familiereis Costa Rica

Costa Rica is een ideale vakantie bestemming voor de hele familie!

Prachtige stranden, een warm klimaat, comfortabele hotels, mooie stranden en vooral veel avontuur! Costa Rica staat bekend om haar overweldigende natuur. Een bezoek aan het tropisch regenwoud is een absolute belevenis, en je komt zo oog in oog  te staan met luiaards, apen, neusbeertjes en krokodillen! Op het strand kun je het geluk hebben een zeeschildpad tegen te komen die hun eieren komen leggen.  Verder kan je op zoek gaan naar mooie kikkers in Sarapiqui, lekker badderen in warm water bronnen bij de Arenal vulkaan, als Tarzan en Jane door de boomtoppen zwieren in Monteverde en genieten van een heerlijk tropisch strand aan Playa Tambor!

Nog nooit in de tropen geweest? Wel, in Costa Rica sla je alle vliegen in één klap. Je zal vakantiekiekjes maken van palmstranden, jungle, regenwouden, orchideeën, apen, kaaimannen, schildpadden, Iguanas, papegaaien, colibiri’s, bergen, vulkanen, watervallen, vriendelijke locals, exotische gerechten en dit alles onder een stralende zon...

Het klimaat in Costa Rica is heerlijk! In de laaglanden is het wat droger, maar aan de Pacifische kust is de lucht vochtiger en kunnen de temperaturen wisselen van gemiddeld 20 graden tot 30 graden. In de hoger gelegen gebieden is het weer wat kouder en kunnen de temperaturen zelfs dalen tot 10 graden C. Het is dus verstandig om naast de zwembroek ook een warm vest mee te nemen, zeker wanneer u de Arenal vulkaan of Monteverde bezoekt. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant.

Al die tropische regenwouden, mangroven en moerassen hebben regen nodig. Costa Rica kent maar 2 seizoenen, het droge seizoen en het regen seizoen. Het  Noord westen heeft een droog seizoen (zomer of verano genoemd) van November tot April. Het droge seizoen is ongeveer 2 maanden korter aan de Pacifische kust. Ook Juli is een droge maand aan deze kust. Het voordeel van het regenseizoen is dat de natuur veel groener is, dus nog mooier. In het regenseizoen valt er aan het eind van de dag meestal een bui, gedurende de ochtend en de middag is het droog. De regentijd wordt Invierno of wel regenseizoen genoemd  of “temporada verde” (groene seizoen), zoals de Tico´s zelf graag zeggen. Aan de Caribische kust kan er het gehele jaar regen vallen, met wat drogere periodes tussen Mei-Juni en September-Oktober.

Ga er met de familie op uit en ontdekt Costa Rica!

 

Dag per dag beschrijving van de reis

Dag 1   Aankomst
Na aankomst in de luchthaven van San José, wordt je opgewacht door de transferservice.  Die brengt je naar het hotel in San José. 

Dag 2   Rit naar Puerto Viejo
U reist naar de minder bezochte, maar prachtige Caribische kust van Punta Uva. Als je wel eens Costa Ricaanse bananen gegeten hebt zoals Chiquita en Dole, kun je er verzekerd van zijn dat deze uit deze streek komen! Op weg met de auto naar Cahuita en Puerto Viejo kom je langs eindeloos lange bananenplantages. Het hele Caribische gebied komt ook vandaag nog zeer authentiek over. Maar het is juist deze oorspronkelijkheid die een magische bekoring heeft -wie op zoek is naar veel natuur en een authentieke Caribische levensstijl, komt aan zijn trekken in de provincie Limón! Je verblijft 3 nachten in het Hotel Cariblue (superior bungalow)

Dag 3 - 4   Puerto Viejo
In Puerto Viejo treft u een keur aan leuke barretjes met reggae muziek en restaurantjes. U kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Park Cahuita, regenwoud met een prachtige baai met wit zand. Met wat geluk tref je er apen, luiaards en toekans aan. In de beschermde regenwouden van het Talamanca gebied kunt u allerlei interessante excursies ondernemen, zoals te paard naar watervallen, of hiken door de jungle. Ook een bezoek aan het park Gandocca Manzanillo met lokale gidsen, een kayaktour of zelfs duiken of snorkelen op de nabijgelegen koraalriffen, behoren tot de mogelijkheden. 

Dag 5   Rit naar Sarapiqui
Als één van de belangrijkste gebieden voor wetenschappelijk onderzoek, is Sarapiqui één van de meest bezochte gebieden in de regio met weelderige laagland gebieden die rijk zijn aan biodiversiteit en een van de laatste bolwerken van bedreigde soorten zoals de grote groene ara. Sarapiqui is een bekende plaats en populair vanwege de enorme bevolking van trogons. Dit zijn mooie vogels waaronder ook de quetzal. Bergen, vlakten, vulkanen, meren, rivieren, bossen, fruit boerderijen en vee ranches vormen een kleurrijk divers mozaïek in deze regio van Costa Rica.
Verblijf in Hotel Selva  Verde.

Dag 6   Chocolade tour
Vandaag ontdek je de geheimen en de wonderen van één van de meest geliefde snoep: chocolade. Chocolade roept bij ons een heleboel emoties en herinneringen op.  Het staat synoniem voor feest, geschenken, maar ook voor plezier beleven aan de dingen van elke dag.  Al wat met chocolade te maken  heeft is fascinerend...  Om te beginnen is er de geschiedenis...  Die neemt ons mee naar de mysterieuze precomumbiaanse geschiedenis met de legendes van de chocoladekoning Quetzalcoalt.  Vervolgens komen de Spaanse veroveraars die de chocolade mee naar Europa brachten om deze in de salons van de adel te introduceren.  Tijdens de rondleiding maak je kennis met het hele proces van cacao tot chocolade. 

Dag 7   Rit naar La Fortuna en Arenal Vulkaan
Een mooie rit naar de prachtige vulkaan Arenal. De Arenal vulkaan is een hoogtepunt van een reis in Costa Rica. Tot in de jaren ´60 werd deze enorme kolos ook wel Cerro Arenal genoemd door de locals, want er was weinig reden om aan te nemen dat onder 3 aardlagen de kracht van een vulkaan lag. Dat was in 1968 voorbij, toen na een paar aardbevingen, de vulkaan uitbarstte! De schokken die hiermee gepaard gingen werden tot in het westen van de Verenigde Staten gemeten! De perfecte, kegelvormige Arenal, is nu een van de meest actieve vulkanen ter wereld, en is vooral ´s avonds indrukwekkend, als je vanuit een van de lodges in de omgeving de lavastromen en gloeiende rotsen ziet.   Overnachting in het Lomas del Volcan Hotel.

Dag 8   Caño Negro Excursie
Het Caño Negro reservaat is van enorm belang voor het evenwicht van de natuur in het noorden. Het biedt een uitgebreide variatie aan plant- en diersoorten, waarvan velen zeer uniek zijn of zelfs op de rand van uitsterven staan. Gedurende het droge seizoen komen veel zeevogels naar dit reservaat, om eten te zoeken. De veren van verschillende vogels veranderen dan van kleur, door de vele gekleurde slakken die ze hier kunnen eten. Hier komen plant- en diersoorten voor die nergens anders in Costa Rica worden gevonden zoals de Gasparvis, die soms beschouwd wordt als een levend fossiel. Tijdens een boottocht over de rivier, krijg je gemakkelijk talloze soorten vogels te zien waaronder ijsvogels, roze lepelaars etc. Met veel geluk kun je zelfs de bedreigde Jabiru ooievaar zien. Ook worden hier 3 van de 4 apensoorten van Costa Rica, de twee- en drievingerige luiaard, kaaimannen, schildpadden en leguanen aangetroffen . Door de wisselende waterstanden begint deze tour meestal met een 2 uur durende autorit van la Fortuna naar Los Chiles, om daar verder met de boot te gaan over de Rio frio.

Dag 9  Vrije dag Arenal Vulkaan
Vandaag kunt u een wandeling maken naar een nabij gelegen hoge waterval. Er zijn paarden te huur om de omgeving te verkennen. In de avond kan optioneel een bezoek worden gebracht aan de warmwaterbronnen van Tabacon, die ontstaan in de vulkaan. Deze baden, compleet met waterval, bieden het beste uitzicht op de vulkaan.

Dag 10   Rit naar Monteverde Cloud Forest
De weg naar Monteverde is al een avontuur op zich! Het ene mooie vergezicht na het andere is uw beloning voor een onverharde weg naar dit wereldberoemde nevelwoud.   Monteverde is spaans voor ´groene berg´, een van de meest interessante en populaire bestemmingen in Costa Rica.  Het Cloud Forest Reserve behoord ongetwijfeld tot een van de grootste natuur heiligdommen met de grootste diversiteit aan flora en fauna van Costa Rica. De nevelwouden van Monteverde zijn een thuis voor honderden soorten planten en dieren, ook bedreigde soorten komen hier nog voor. Via een netwerk aan goed onderhouden paden is het nevelwoud goed te observeren. Probeer het zo vroeg mogelijk te bezoeken; de fauna is dan het aktiefst en vaak zijn de weersomstandigheden ook beter. Overnachting in het Hotel Fonda Vela.

Dag 11   Canopy tour + hangende bruggen van Monteverde
Geniet van de prachtige natuur die Monteverde te bieden heeft zoals de bomen die zijn begroeid met hangende plantenformaties vol varens, bromelia’s, orchideën en mossen. Dit nevelwoudpark is bekend vanwege de zeer gevarieerde flora. Met een beetje geluk zal je zelfs de zeldzame kleurige quetzal zien, een vogel die niet groter is dan 25 cm, maar wel een prachtig gekleurde staart heeft van bijna een meter lang.  Vanwege die staart werd er door de Costa-Ricanen veel gejaagd op de quetzal, totdat hij met uitsterven werd bedreigd. Voor de oorspronkelijke Indiaanse bevolking was de quetzal een teken van vrijheid. Monteverde is een beschermd gebied en wordt beheerd door een internationale particuliere organisatie. De mensen die hier wonen behoren tot de Quakers, een uit de Verenigde Staten afkomstige religieuze groepering die voornamelijk leeft van het houden van melkvee.
Vandaag ga je voor een avontuurlijke dag.  Je start de dag met een Canopy tour, een tocht langs kabels en tussen de bomen.  Je zweeft als het ware tussen de boomtoppen.  Voor de meer avontuurlijke reiziger is er ook nog de Tarzan Swing...  Deze tour duurt ongeveer 2h tot 2h30 en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar (mits begeleiding, en als de kinderen minimum 1.20m zijn).  Na het avontuurlijke gedeelte, ga je een wandeling maken langs de hangbruggen.  De hangbruggen bieden de mogelijkheid om te gaan wandelen door het nevelwoud op drie verschillende levels. Op de grond, in het midden en bij de toppen van het woud. De tour duurt ongeveer 2 uur, en is 2.3 km lang.

Dag 12   Rit naar Playa Tambor
Vanaf vandaag staat er rust en strand op het programma... Hotel Tango Mar ligt temidden van een adembenemend privé-reservaat van zo'n 60 hectare groot. Door z'n beperkt aantal kamers geniet u er van alle rust, maar toch biedt het resort heel wat faciliteiten. De uitbating is bovendien in handen van een Vlaams koppel.  Een perfecte afsluiter van deze reis...

Dag 13 - 14   Playa Tambor
Vrije dagen aan het strand van Playa Tambor.  Of maak een paardrijdtocht langs het strand, ga op wandeling naar de waterval en sla een balletje golf...

Dag 15   Rit naar San José
Deze dag is je laatste dag in Costa Rica.  Je keert met de wagen terug naar San José en levert deze in de loop van de namiddag in.  Een laatste nacht in Hotel Country Inn & Suites.

Dag 16   Terugvlucht
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel

Data & Prijzen

Familiereis Costa Rica (inclusief activiteiten)

Prijs op aanvraag

Indien de kinderen ouder zijn dan 10 jaar, vraag ons dan een aangepaste offerte
Wensen de kinderen en de ouders een afzonderlijke kamer, vraag ons dan een aangepaste offerte

Het programma kan aangepast worden naar eigen wens, upgrade accommodatie of veranderingen binnen de route.


Data :
U kiest zelf uw vertrekdatum aan de hand van de gekozen luchtvaartmaatschappij.  Er zijn dagelijks vluchten met IBERIA, United Airlines of Delta Airlines...


Inbegrepen in de prijs:

 

 • 15 nachten verblijf in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt
 • Luchthaventransfer bij aankomst en bij vertrek
 • 14 dagen huurwagen type Toyota Prado 4x4
 • Gratis gebruik GPS
 • Excursie Chocolade tour
 • Excursie Cano Negro
 • Excursie Canopy Tour en hangende bruggen Monteverde

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht naar San José
 • Departure tax in San José (28 USD te betalen in de luchthaven)
 • Reisverzekering
 • Andere persoonlijke uitgaven en kosten voor niet vernoemde entrees, excursies, maaltijden en consumpties
 • Fooien en persoonlijke uitgaven 
 • Parkingangen vanaf 10 USD per persoon
 • Verplichte basisverzekering auto: +/- 20 usd per dag. Deze kan ter plaatse bij ontvangst van de auto worden voldaan.
 • Brandstof voor de huurwagen
 • Bij betaling met kredietkaart worden 2% kosten aangerekend

Opgelet: de prijzen zijn gelinkt aan de USD en kunnen ten alle tijden wijzigen

 

 

Praktische info over uw reis naar Costa Rica

 • Internationaal reispas verplicht
 • Belgisch of Nederlands rijbewijs + creditcard verplicht (voor de huurwagen)
 • Minimum leeftijd chauffeur huurwagen : 21 jaar
 • Geen inentingen verplicht, wel aangeraden (raadpleeg uw geneesheer)
 • AANVULLENDE INFORMATIE AUTO HUUR U bent verplicht een basisverzekering per dag af te sluiten. De bedragen verschillende per type huurauto en dient u ter plekke te betalen. Een aanvullende All-Risk verzekering waarmee u het eigen risico van $ 750,00 van de huurauto en de bij de Costa Ricaanse wet vastgestelde aansprakelijkheid van 20 % van de schade aan derden afkoopt kost $ 9 per dag (niet verplicht, wel aanbevolen). Deze dient u ter plekke te betalen. Bij het afhalen van de auto wordt een bedrag van ca US$ 750 ( Of US $ 100,00 indien de aanvullende verzekering is inbegrepen) ingehouden van de creditcard om mogelijke schade aan de huurauto te dekken. Dit bedrag wordt weer teruggestort op het moment van inleveren van de huurauto. Voor het huren van een auto in Costa Rica dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een creditcard (VISA / Mastercard / American Express, Diner's club). Eventueel ter plaatse te betalen: medebestuurdertoeslag (US$ 2 per dag). U kunt onderweg gebruik maken van een netwerk van 21 steunpunten door heel Costa Rica en een 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
 • Alle huurwagens zijn gebonden aan Costa Rica, u kan er de grens niet mee over.
 • Niet inbegrepen in de huurwagen : verzekeringen, brandstof en kosten bijrijder (2e chauffeur) 

  Alle programma's kunnen volledig op maat aangepast worden.  mail ons voor meer info.


  Reisdocumenten:
  Diplomatie.be
  Minbuza.nl
  geen visumplicht voor Costa Rica.  Internationaal reispas verplicht.

  Verzekeringen:
  Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Costa Rica. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

  Het uur in Costa Rica:
  WorldTimeServer.com

  Gezondheid op Reis:
  Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Costa Rica (of raadpleeg uw huisarts)

  Electriciteit en stekkers:
  World Electric Guide

  Het weer in Costa Rica
  weerstatistieken
  Het actuele weer

   

   


 • Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
  © 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be