Fly & Drive - Jordanië
© 

8 daagse self drive vanaf Aqaba, Jordanië

Jordanië...  neemt je mee...

Het Koninkrijk Jordanië, die reeds van in de oudheid werd bewonderd door reizigers, kan ook de dag van vandaag rekenen op de moderne ontdekkingsreiziger.  Het fascinerende land heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht.

Je kunt Jordanië een zeer gastvrij land noemen, met prachtige overblijfselen van verschillende culturen en adembenemende landschappen.  Het is tevens een unieke bestemming met tal van tegenstellingen; het krioelende centrum van Amman, de majestieuze ruïnes van vervlogen beschavingen, de verlaten Wadi Rum woestijn, de tijdloze pracht van de Dode Zee, ...  Daarnaast mag je het magnifieke Petra, door UNESCO uitgeroepen tot wereldergoed, niet vergeten, voor velen het hoogtepunt van hun reis...

Deze fly & drive rondreis in Jordanië neemt je mee langs Aqaba, Petra, Wadi Rum woestijn en de Dode Zee.  Het is ook mogelijk om een reis op maat te laten maken...

The Desert Castles
In de woestijn ten Oosten van Amman, liggen verschillende kastelen gebouwd tijdens de Umayyad heerschappij, in de 7e eeuw. Sommige gebouwen zijn traditioneel Romeins en anderen Nabateens. Zeker waard om op te nemen in een reis door Jordanie zijn Qasr al-Hallabat, Qasr Hammam as-Sarh, Qasr Amra en Qasr al-Harrana.

Mount Nebo
Dit is de begraafplaats van Mozes en daarom ook een van de heiligste plaatsen in Jordanie. Boven op de berg heeft men een prachtig uitzicht over Palestina en de Dode Zee. In de verte kan men zelfs Israël zien.
Franse monniken hebben op deze plek de ruines van een kerk uit de zesde eeuw opgegraven. Men gelooft dat ze gebouwd werd op de begraafplaats van Mozes en men kan hier mozaïeken uit de 6de eeuw bekijken.

Madaba
De belangrijkste bezienswaardigheid in Madaba, de stad der mozaieken, bevindt zich in de Grieks-Orthodoxe Sint George kerk. Het is een prachtige levendige Byzantijnse mozaiek kaart uit de 6de eeuw met daarop de hele regio van Jordanie, de Palestijnse gebieden en Egypte.

De Dode Zee
De Dode Zee ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is hierdoor het laagste punt op aarde.
In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%.
Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte.

Kerak
De schitterende kruisvaardersburcht van Kerak werd gebouwd in 1142 op overblijfselen van een oude citadel die dateert uit de tijd van de Nabataeers. De Christelijke inwoners van Kerak konden binnen de muren van de burcht bescherming zoeken als de stad aangevallen werd. Het was pas eind 1188 dat Kerak zich, na een bezetting van meer dan een jaar, overgaf aan de Moslims.Het overgrote deel van de huidige inwoners is nu nog steeds Christen.

Petra
Dit is de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten, en daarom is het nu ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Iets waarvoor de hele lokale bevolking zich enorm heeft ingezet.                                                                    Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.

Wadi Rum
Wadi Rum, in het Zuidwesten van Jordanië, is één van de mooiste “woestijnen” ter wereld met z’n schitterende vergezichten, enorme rotspartijen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand in ontelbare kleuren. De schoonheid van Wadi Rum moet men zelf ervaren, geen enkele beschrijving doet recht aan dit schitterende gebied.
De vallei is al vanaf de prehistorie door diverse volkeren bewoond. Vooral de Nabateeërs hebben hier veel nagelaten in de vorm van muurschilderingen en tempels. Nu wonen nog steeds enkele Bedoeïenenstammen in het gebied in hun typische tenten.
 
Aqaba
In de Golf van Aqaba bevindt zich de enige haven van Jordanië. Omringd door ruige, hoekige bergtoppen die in de loop van de dag subtiel van kleur veranderen, de mooie zandstranden, het kristal heldere water, het overvloedige onderwaterleven en aangename klimaat maken de stad, gedurende het hele jaar, tot een ideale locatie om te duiken, te snorkelen en genieten van andere watersporten. De temperatuur is er ook in de winter erg aangenaam.
In de zomer is het er heet met een hoge vochtigheidsgraad maar dan biedt de zee verkoeling.

 

Dag per dag beschrijving

8-daagse rondreis per huurwagen in Jordanië.
Met start en eindpunt in Aqaba
Er zijn wekelijks charters op donderdag en zondag met Jetairfly, op vrijdag met Thomas Cook.

Onderstaande rondreis is een voorbeeldreis, maar kan gerust aangepast worden waar nodig. 
Mail ons voor meer informatie.

Dag 1   Aqaba
Aankomst op de luchthaven van Aqaba. Onze airport rep zal u opwachten met een naambordje.  Na een korte procedure overhandigt hij u de huurwagen.  Waarmee u naar het eerste hotel rijdt.  Ook kunt u ervoor kiezen om vanavond met een auto met chauffeur naar het hotel gebracht te worden en pas morgen uw huurwagen in ontvangst te nemen bij het hotel, dit is mogelijk zonder meerkosten.

Dag 2   Dode Zee
Na het ontbijt rijdt u met de huurwagen naar de Dode Zee, het laagste punt ter wereld.  De rit in Noordelijke richting is een rustige rit, want er is steeds weinig verkeer op deze autostrade.  In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%.  Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte.  Overnachting in het 5* Holiday Inn Dead Sea Resort.

Dag 3   Dode Zee - Little Petra
Vrije voormiddag aan de Dode Zee.  Op de middag vertrekt u richting Siq al Barid of little Petra, voor een bezoek en een eerste kennismaking met de Nabateaanse architectuur.  Daarna rijdt u verder naar Wadi Musa en het 4* Petra Moon Hotel voor de overnachting.  Petra ligt in het dorpje Wadi Musa.

Dag 4   Petra
U loopt naar het visitor centre van Petra, op dit moment is er een nieuw visitor centre in aanbouw, er staat een loket waar u de tickets kan aankopen cash in Jordaanse Diner.   Bezoek dan ook  de Siq, de treasury, de facades of tombs, amphi theater, collonad street, de monastery, de high place of sacrifice en nog veel meer.
Er zijn ook leuke shopjes in Petra waar u thee, koffie, fris kunt drinken en op het eind zijn er 2 restaurants, die allebei een buffet serveren. 
Opties: Na een lange dag in Petra, kunt u zich heerlijk ontspannen en de spieren laten masseren in het Turk badhuis, badkleding verplicht.  Stoombad, lichaamsscub en daarna een zeepmassage!  Mocht u zin hebben in meer avontuur, dan kunt u ook een paardenrit van 1,5 uur boeken onder begeleiding van Jessica of Rami (onze gidsen tijdens de paardrijdvakanties), inclusief gebruik van een rijhelm.  Dit is een mooie rit voor beginners en voor gevorderden kunnen wij altijd een snellere pas maken met de paarden!

Dag 5   Petra - Wadi Rum
Na het ontbijt checkt u uit met uw bagage en rijdt u naar Wadi Rum via de mooie bergwegen waarbij u Taybet en Rajef passeert voordat u weer op de Desert Highway aankomt. Het is ongeveer 2 uur rijden naar het visitor centrum van Wadi Rum.   Ons contactpersoon wacht u daar op, hij organiseert de entrée tickets en u kunt daarna achter hem aanrijden naar Rum Village, waar u de auto veilig kunt parkeren.  Daarna neemt hij u en uw bagage mee de jeep in voor een prachtige jeeptour in het beschermde natuurgebied van Wadi Rum. U bezoekt, Laurance Spring, Khazali canyon Um Froth bridge, Burda Bridge, inscriptions, hoge zandduinen. En tijdens de tour wordt er een heerlijke BBQ lunch vers voor u bereidt.  Na de jeeptour wordt u naar het authentieke bedouinencamp gebracht. Voldoende tijd om met een kopje thee van de zonsondergang te genieten.  Daarna wordt het diner geserveerd.

Dag 6   Wadi Rum - Aqaba
Na het ontbijt brengt de bedouine chauffeur u weer naar uw auto in Rum Village met uw baggage. Van hieruit is het 1 uur rijden naar Aqaba.   Hier hebben wij voor u het leuke en mooie 4* Aqaba Marina Plaza Hotel geboekt.  Vrije dag in Aqaba.   Lunch/ diner mogelijkheden: bij het hotel kunt u eten, maar ook in de restaurantjes in de nabijheid van het hotel, of bij Oceans, een goed lokaal visrestaurant, of het mooie Royal Yachtclub aan de haven.

Dag 7   Aqaba
Vrije dag aan het strand of zwembad van uw hotel.  Mogelijkheid om tal van excursies te maken.

Dag 8   Aqaba - terugvlucht
Afhankelijk van de terugvlucht keer je terug naar de luchthaven (+/- 30 minuten rijden).  Afgifte van de huurwagen en check in van de terugvlucht. Opmerkingen: entreegelden zijn niet inbegrepen in de prijs, die kunnen steeds ter plaatse geregeld worden.

Data & Prijzen

Prijs 2013 - 2014:
Vanaf € 755
per persoon, op basis van 2 personen in de huurwagen en verblijf in een 2-pers kamer
Vanaf € 780 per persoon, op basis van 4 personen in de huurwagen en verblijf in 2x 2-pers kamer
Vanaf € 668
per persoon, op basis van 6 personen in de huurwagen en verblijf in 3x 2-pers kamer

Supplement single: € 288 per persoon
Supplement GPS: € 8 per dag (= € 64)

Optionele excursies:
Petra Kitchen kookcursus: € 45 per persoon
Hamman: € 27 per persoon
Petra by night: € 15 per persoon
Privé gids in Petra: € 55 per persoon (of 50 JOD ter plaatse) 
Kamelentocht in Wadi Rum: € 31 per persoon 
Ballonvlucht in Wadi: € 140 per persoon (steeds ter plaatse te betalen)

Upgrade hotels is mogelijk mits supplement.  Mail ons voor meer informatie


Data 2013 - 2014:
Kies zelf je vertrekdatum volgens de charterdagen van Jetairfly en Thomas Cook.  Jetairfly vliegt op donderdag en zondag, Thomas Cook vliegt op vrijdag.   Indien deze afreisdagen niet passen, dan kan je ook naar Amman vliegen en zal de volgorde van het programma wat worden aangepast.

Inbegrepen in de prijs:

 • Verblijf in de vermelde accommodatie of gelijkwaardig
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt
 • Huurwagen (type Nissan Sunny 2/3 deelnemers, Hyundai 4/6 deelnemers)
 • Meet & Greet op de luchthaven van Aqaba bij aankomst
 • Rondreis zoals beschreven
 • Excursie met jeep in Wadi Rum op basis van vol pension en met begeleiding
 • Documentatie over de toer
 • Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel in het dorpje Taybet, naar een centrum voor gehandicapte kinderen.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vluchten naar Aqaba  (chartervlucht met Thomas Cook of Jetairfly)
 • Reisverzekering
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Entreegelden op de diverse sites/musea
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Bij betaling met kredietkaart is er een toeslag van 2%

 

Het programma kan aangepast worden met andere accommodaties, excursies (zoals Petra by Night, paardrijdtrip, bezoek aan een lokale hammam in Wadi Musa, kookles, kamelentocht,...).  Mail ons voor meer informatie.

De prijzen zijn gelinkt aan de USD en kunnen ten alle tijden wijzigen

Praktische informatie over uw reis naar Jordanië

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
visum nodig voor Belgen en Nederlanders

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Jordanië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan.

Het uur in Jordanië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Jordanië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Jordanië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be