Fly & Drive - Jordanië
© 

10 daagse self drive hoogtepunten van Jordanië

10 daagse rondreis met huurwagen in Jordanië met start en eindpunt in Amman.  

Het Koninkrijk Jordanië, die reeds van in de oudheid werd bewonderd door reizigers, kan ook de dag van vandaag rekenen op de moderne ontdekkingsreiziger.  Het fascinerende land heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht.

Je kunt Jordanië een zeer gastvrij land noemen, met prachtige overblijfselen van verschillende culturen en adembenemende landschappen.  Het is tevens een unieke bestemming met tal van tegenstellingen; het krioelende centrum van Amman, de majestieuze ruïnes van vervlogen beschavingen, de verlaten Wadi Rum woestijn, de tijdloze pracht van de Dode Zee, ...  Daarnaast mag je het magnifieke Petra, door UNESCO uitgeroepen tot wereldergoed, niet vergeten, voor velen het hoogtepunt van hun reis...

Deze fly & drive rondreis in Jordanië neemt je mee langs Amman, Jerash, Ajlun, Kerak, Petra, Wadi Rum woestijn, Aqaba (Rode Zee) en de Dode Zee.  Het is ook mogelijk om een reis op maat te laten maken... 

Amman                                                                                                                                          
De moderne hoofdstad van Jordanie is een van de oudste bewoonde plaatsen in de wereld. Recente opgravingen hebben huizen en torens blootgelegd, waarvan men schat dat ze gebouwd zijn gedurende het Stenen tijdperk.. De moderne gescheidenis van Amman begon laat in de 19e eeuw, wanneer de Ottomanen zich vestigden in een colonie van emigranten in 1878.                                  
Tijdens de grote Arabische Revolutie werd de staat Transjordanie opgericht, met King Abdullah I, als de grondlegger van het tegenwoordige Hashemitische Koninkrijk van Jordanie. Sindsdien is de stad erg snel uitgebreid naar een moderne en drukke metropolis. Bezienswaardigeheden in Amman zijn: De Citadel, de Tempels van Hercules, de Byzanstijnse kerk, het Umayyad Paleis Complex, het Romeinse Theater en de Grote Hussein Moskee.

Jerash
Dit een prachtig bewaard gebleven Romeinse stad, die waarschijnlijk al sinds de Neolithische tijden bewoond was.
In het begin van de 3de eeuw was de stad op zijn hoogtepunt, maar ging snel achteruit door invasies van Christenen en Moslims, maar ook door de aardbevingen in het jaar 747.
De opgravingen van de stad zijn in 1920 begonnen, maar zelfs nu is nog slechts 10 procent zichtbaar. Binnen de stadsmuren vindt men de tempel van Zeus, het Forum, het Amfitheater en het Zuidelijke Theater. Dit theater werd gebouwd in de 1ste eeuw met plaats voor 5000 toeschouwers en het wordt nog steeds gebruikt tijdens het jaarlijkse Jerash Festival, waarbij artiesten vanuit de hele wereld optredens verzorgen gedurende 3 weken in juli en augustus.
Het grootste gebouw, midden in het centrum van de stad, is de tempel van Artemis. Jerash is één van de vele door de Romeinen gestichte steden in het gebied rond de Middellandse zee, dat loopt van Marokko tot Turkije.

Ajloun
In dit natuurreservaat vindt men de burcht van Ajloun vanwaaruit men een prachtig uitzicht heeft over de Jordan Valley. De burcht ziet eruit als een burcht uit de tijd van de kruisvaarders maar ze werd gebouwd door Moslims in 1184-85 als militair fort met als doel de omgeving te beschermen tegen de kruisvaarders.
Het is een schitterend voorbeeld van Arabische en Islamitische architectuur.

The Desert Castles
In de woestijn ten Oosten van Amman, liggen verschillende kastelen gebouwd tijdens de Umayyad heerschappij, in de 7e eeuw. Sommige gebouwen zijn traditioneel Romeins en anderen Nabateens. Zeker waard om op te nemen in een reis door Jordanie zijn Qasr al-Hallabat, Qasr Hammam as-Sarh, Qasr Amra en Qasr al-Harrana.

Mount Nebo
Dit is de begraafplaats van Mozes en daarom ook een van de heiligste plaatsen in Jordanie. Boven op de berg heeft men een prachtig uitzicht over Palestina en de Dode Zee. In de verte kan men zelfs Israël zien.
Franse monniken hebben op deze plek de ruines van een kerk uit de zesde eeuw opgegraven. Men gelooft dat ze gebouwd werd op de begraafplaats van Mozes en men kan hier mozaïeken uit de 6de eeuw bekijken.

Madaba
De belangrijkste bezienswaardigheid in Madaba, de stad der mozaieken, bevindt zich in de Grieks-Orthodoxe Sint George kerk. Het is een prachtige levendige Byzantijnse mozaiek kaart uit de 6de eeuw met daarop de hele regio van Jordanie, de Palestijnse gebieden en Egypte.

De Dode Zee
De Dode Zee ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is hierdoor het laagste punt op aarde.
In de zee, eigenlijk een meer, leeft helemaal niets door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%.
Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten die, 2000 jaar geleden, als één van de eerste erkend werden door Herodes de Grote. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte.

Kerak
De schitterende kruisvaardersburcht van Kerak werd gebouwd in 1142 op overblijfselen van een oude citadel die dateert uit de tijd van de Nabataeers. De Christelijke inwoners van Kerak konden binnen de muren van de burcht bescherming zoeken als de stad aangevallen werd. Het was pas eind 1188 dat Kerak zich, na een bezetting van meer dan een jaar, overgaf aan de Moslims.Het overgrote deel van de huidige inwoners is nu nog steeds Christen.

Petra
Dit is de mooiste plaats van Jordanië en waarschijnlijk van het hele Midden Oosten, en daarom is het nu ook een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Iets waarvoor de hele lokale bevolking zich enorm heeft ingezet.  Petra ligt volledig verborgen in het gebergte en is alleen toegankelijk via een smalle kloof in de rotsen. De stad is, in de loop van honderden jaren, uitgehouwen in de gele, grijze en roze zandsteen. De geschiedenis van Petra gaat vele eeuwen terug en verschillende volkeren maken deel uit van deze zeer bewogen geschiedenis, maar het zijn de Nabateeërs, die deze prachtige stad hebben achtergelaten om te bewonderen.

Wadi Rum
Wadi Rum, in het Zuidwesten van Jordanië, is één van de mooiste “woestijnen” ter wereld met z’n schitterende vergezichten, enorme rotspartijen, een vallei in zandsteen en graniet en natuurlijk heel veel zand in ontelbare kleuren. De schoonheid van Wadi Rum moet men zelf ervaren, geen enkele beschrijving doet recht aan dit schitterende gebied.
De vallei is al vanaf de prehistorie door diverse volkeren bewoond. Vooral de Nabateeërs hebben hier veel nagelaten in de vorm van muurschilderingen en tempels. Nu wonen nog steeds enkele Bedoeïenenstammen in het gebied in hun typische tenten.
 
Aqaba
In de Golf van Aqaba bevindt zich de enige haven van Jordanië. Omringd door ruige, hoekige bergtoppen die in de loop van de dag subtiel van kleur veranderen, de mooie zandstranden, het kristal heldere water, het overvloedige onderwaterleven en aangename klimaat maken de stad, gedurende het hele jaar, tot een ideale locatie om te duiken, te snorkelen en genieten van andere watersporten. De temperatuur is er ook in de winter erg aangenaam.
In de zomer is het er heet met een hoge vochtigheidsgraad maar dan biedt de zee verkoeling.

Dag per dagbeschrijving

Dag 1: Aankomst Amman
Meet en Greet op het Queen Alia vliegveld in Amman. Onze airport respresent zal assisteren met visa, douane, bagage en de huurauto.
De auto:
• Huur gedurende 10 dagen
• Medium auto (Nissan sunny met 1-3 personen, Hyundai minibus met 4-6 personen)
• Automatisch of handgeschakeld
• Verzekerd
• Airconditioning aanwezig
Overnachting in het 3* Larsa hotel in Amman. Inclusief ontbijt.

Dag 2: Amman city tour – Jerash – Ajlun
Vandaag ga je een city tour in Amman maken met een bezoek aan het Citadel en het Romeinse Theater. Na de city tour rijd je naar de oude Romeinse stad Jerash. Een van de best bewaarde Romeinse provinciale steden. Na een bezoek aan Jerash is het tijd om het Ajlun Kasteel te bezoeken die in het Ajlun Forest Reserve staat. Overnachting in het 3* Larsa Hotel in Amman. Inclusief ontbijt.

Dag 3: Amman – Mt. Nebo – Madaba – Kerak – Petra
Van Amman rijd je richting Berg Nebo, de plaats waar Moses het Beloofde Land zag maar nooit bereikte. Vanaf Nebo rijd je naar de St. George kerk in Madaba met haar beroemde mozaïeken. Op de weg naar Petra bezoek je ook het indrukwekkende Kruisvaarders Kasteel in Kerak.
Overnachting in 3* Oscar Hotel in Petra. Inclusief ontbijt.

Dag 4: Petra
Volle dag om één van de zeven wereldwonderen te ontdekken. Het entree ticket is inclusief een korte paardenrit van de ingang naar de Siq en een groepsgids die elk half uur vanaf het bezoekerscentrum vertrekt met max. 10 personen. Een privé gids kost 50 JOD (in totaal, niet per persoon). Na een wandeling door de Siq, kun je de Treasury, de Street of Facades, het Theater en de Colonnaded Street bezichtigen. Wanneer er tijd over is kun je het Monastery of de High Place of Sacrifice bezoeken. Het is veel klimmen maar de uitzichten zeker waard!
Lunch suggestie in Petra: Basin Restaurant.
Overnachting in het 3* Oscar hotel in Petra. Inclusief ontbijt.

Dag 5: Petra
Tweede dag in Petra om alle monumenten te bezichtigen waar je gister niet aan toekwam. Optioneel kun je een paardenrit in de bergen van Petra maken of een bezoek aan Petra Kitchen brengen ('s avonds)
Overnachting in het 3* Oscar hotel in Petra. Inclusief ontbijt.

Dag 6: Petra – Wadi Rum
Deze ochtend rijd je van Petra richting de beroemde Wadi Rum woestijn. Voel je als T.E. Lawrence in het adembenemende landschap van de Wadi Rum. In de woestijn maak je een jeep tour (halve dag) waarbij je de belangrijkste sites in Wadi Rum bezoekt. Lunch is inclusief. Overnachting in een authentiek Bedoeïenen kamp inclusief diner en ontbijt.

Dag 7: Wadi Rum – Aqaba
In de ochtend rijd je van Wadi Rum naar Aqaba aan de Rode Zee. Vandaag is er tijd om te relaxen aan het strand. Optioneel kun je gaan snorkelen, duiken of deelnemen aan een van de andere beschikbare watersporten. Overnachting in het 3* My Hotel in Aqaba. Inclusief ontbijt.

Dag 8: Aqaba
Word wakker aan de wateren van de Rode Zee. Ook vandaag is er tijd om te relaxen aan het strand. Optioneel kun je gaan snorkelen, duiken of deelnemen aan een van de andere beschikbare watersporten. OvernachDng in het 3* My Hotel in Aqaba. Inclusief ontbijt.

Dag 9: Aqaba- Dode Zee – Madaba
Na het ontbijt rijd je via de Wadi Araba woestijn naar de Dode Zee: het laagste oppervlak ter wereld. Je kunt de Dode Zee bereiken via een hotel of via het lokale Amman Beach. Ook kun je hier genieten van een lunch. Drijf in het zoute water en probeer de helende modder. In de late namiddag rijd je richting Madaba voor een overnachting in het 3* Rumman of 3* Mariam hotel in Madaba. Inclusief ontbijt  (of je kiest voor een hotel aan de Dode Zee, mits supplement)

Dag 10: Madaba – Luchthaven
De vakantie in Jordanië zit er alweer bijna op… Rijd van Madaba naar het Queen Alia International Airport in Amman om de huurauto over te dragen en te vertrekken naar huis.


De rondreis kan ook geboekt worden met verblijf in 4* of 5* hotel, zie prijzen en data voor supplementen.
Verlengingen aan de Rode Zee of Dode Zee zijn mogelijk, vraag ons een aangepaste offerte.


Data & Prijzen

Prijs 2013 - 2014:
Verblijf in goede 3* hotels
Vanaf € 797 per persoon, op basis van 2 deelnemers in de huurwagen
Vanaf € 645 per persoon, op basis van 3 deelnemers in de huurwagen
Supplement single 3* hotels: € 175 per persoon

Ugrade hotels mogelijk mits supplement:
Supplement upgrade 4* hotels: € 295 per persoon
Supplement single 4* hotels: € 399 per persoon
Supplement upgrade 5* hotels: € 598 per persoon
Supplement single 5* hotels: € 665 per persoon

Optionele excursies:
Petra Kitchen kookcursus: € 45 per persoon
Hamman: € 27 per persoon
Petra by night: € 15 per persoon
Kamelentocht in Wadi Rum: € 31 per persoon 
Ballonvlucht in Wadi: € 140 per persoon (steeds ter plaatse te betalen)

Supplement GPS: € 8 per dag (= € 80 voor de periode)

Meer deelnemers zijn mogelijk met een groter type wagen.  Vraag ons meer info


Data 2013 - 2014:
Kies zelf je vertrekdatum volgens de vluchten naar Amman.  Er zijn dagelijks vluchten vanaf Brussel met Turkish Airlines, Lufthansa, Air France, Austrian Airlines, Royal Jordanian (vanaf Amsterdam).  Er zijn ook chartervluchten naar Aqaba met Jetairly op donderdag en zondag.  Aankomst op Aqaba is mogelijk indien we het programma wat aanpassen...  Mail ons om een volledige prijsofferte op te vragen, inclusief vluchten.
Inbegrepen in de prijs:

 • Alle accommodatie in de gekozen hotels volgens categorie 3* - 4* - 5*
 • Verblijf op basis van kamer en ontbijt
 • Huurwagen type Nissan Sunny of groter type bij meer deelnemers
 • Meet & greet bij aankomst in de luchthaven van Amman
 • Entree tickets voor Wadi Rum
 • Jeep tour met Engelstalige lokale Bedoeïenen en ervaren chauffeur in het beschermde gebied van Wadi Rum, inclusief lunch
 • Overnachting in Wadi Rum op basis van vol pension
 • Een gedeelte van de winst wordt gedoneerd aan een goed doel: het South Taybet Society voor gehandicapte kinderen.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vlucht naar Amman (of Aqaba)
 • Niet vermelde maaltijden, dranken, excursies, toegangsgelden
 • Entréetickets (behalve in Wadi Rum)
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Brandstof huurwagen
 • Reisverzekering
 • Bij betaling met kredietkaart is er een toeslag van 2%


Opmerking: de prijs van de reis is gelinkt aan de koers van USD en kan dus ten alle tijden wijzigen.

 

Praktische informatie over uw reis naar Jordanië

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht,  nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
visum nodig voor Belgen en Nederlanders

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Jordanië. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan.

Het uur in Jordanië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar Jordanië (of raadpleeg uw huisarts)

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Jordanië:
weerstatistieken
Het actuele weer

Meer informatie over je gekozen accommodatie

Overzicht 3* hotels:
Amman: Larsa Hotel
Petra: Oscar Hotel of Petra Palace
authentiek kamp in Wadi Rum
Aqaba: My Hotel
Madaba: Mariam Hotel

Overzicht 4* hotels:
Amman: Crystal Suites Hotel
Petra: Petra Moon Hotel
authentiek kamp in Wadi Rum  (upgrade)
Aqaba: Marina Plaza HOtel
Dode Zee: Dead Sea Spa hotel

Overzicht 5* hotels:
Amman: Le Meridien Amman Hotel
Petra: Beit Zaman Hotel
authentiek kamp in Wadi Rum  (upgrade)
Aqaba: Aqaba Movenpick Hotel Tala Bay
Dode Zee: Dead Sea Movenpick Hotel


Andere hotels zijn mogelijk op aanvraag...


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be