Avontuur - Nepal
© 

Actie en Avontuur in Nepal

Deze 15-daagse avontuurlijke Nepal reis leert je alle facetten van het land kennen via een waaier aan uitdagende activiteiten. Je bezoekt het culturele erfgoed van de Kathmanduvallei per mountainbike. Een adembenemende binnenlandse vlucht langs de Himalaya brengt je naar de startplaats van de trektocht die langs velden en door traditionele dorpjes de voet van het Annapurnagebergte volgt. Het dal van de rivier de Seti vormt het decor tijdens een tweedaagse per raft en je verkent het Chitwan National Park per fiets en op de rug van een olifant.

Actie en avontuur zijn de sleutelwoorden voor deze totaalbeleving langs een route die voor elke avontuurlijke reiziger met een gemiddelde conditie eenvoudig haalbaar is!

Kenmerken van de reis
* Ontdek Nepal te voet, op een mountainbike, vanuit een raft, achterop een riksja, op een olifant, tijdens een bergvlucht en op een klassieke Indische fiets
* Kwaliteitshotels in de steden, waarvan twee met een zwembad
* Aangename mountainbiketocht door de Kathmanduvallei over voornamelijk dalende paden
* Het tijdloze culturele erfgoed van de hoofdstad
* Zonsopgang in Nagarkot
* Adembenemende binnenlandse vlucht langs de Himalaya
* Alternatieve vierdaagse trekking, langs lodges, aan de voet van het Annapurnagebergte
* Prachtige tweedaagse raftingtocht met overnachting in een tentenkamp
* Mogelijkheid voor een tandemsprong paragliding (niet in de prijs inbegrepen)
* Bezoek per fiets aan de typische marktplaatsen en traditionele dorpen van de Terai
* Kanotocht en safari op de rug van een olifant in het Chitwan National Park
* Ritje achterop de rickshaw door één van de steden in het zuiden

 

Dag per dag beschrijving

KORTE ROUTE
Dag 1  Aankomst op de luchthaven van Kathmandu en transfer naar Nagarkot
Dag 2  Zonsopgang in Nagarkot – Mountainbiken naar Kathmandu (via Bhaktapur) - O
Dag 3  Sightseeing in Kathmandu stad - O
Dag 4  Vlucht naar Pokhara – start van de trekking - trek to Birethanti - O - M - A 
Dag 5  Trek naar Tanchok - O - M -A  
Dag 6  Trek naar Dhampus - O - M - A
Dag 7  Einde trekking – rit naar Pokhara – rust - O  
Dag 8  Vrije dag in Lake Side – optie om te paragliden of voor een katrolrit - O
Dag 9  Raften op de Seti River en overnachting in tentenkamp - O - M - A
Dag 10 Vervolg raften – rit naar Narayanghat – achterop de Rikshaw - O  
Dag 11 Op klassieke fietsen naar onze jungle lodge - O - M - A
Dag 12 Kanotocht and safari op de rug van een olifant - O - M - A
Dag 13 Op klassieke fietsen naar Sauraha - O
Dag 14 Busrit naar Kathmandu - O
Dag 15 Vertrek naar de luchthaven - O

DAG PER DAG

DAG 1 t/m 3: Kathmandu, de hoofdstad en haar vallei
De Kathmanduvallei huisvest 7 UNESCO werelderfgoedsites. Hoewel deze vallei de thuisbasis is van de drukke, bruisende stad Kathmandu kan men nog steeds traditionele dorpjes vinden waar sommige mensen niet eens Nepali spreken, laat staan Engels. Ons vervoermiddel, de mountainbike laat ons toe om zeer dicht bij het echte leven te geraken en om zo het gevoel van deze prachtige stad ten volle te ervaren. We komen op plaatsen waar toeristenbusjes niet eens geraken.

We worden opgepikt op de luchthaven en rijden stijl omhoog, weg van de stad, op één van de heuvels aan de rand van de vallei. Het uitzicht vanuit het dorpje Nagarkot zorgt voor een onvergetelijke eerste ochtend in Nepal wanneer de opkomende zonnestralen door de sneeuw op de bergpieken in het noorden worden weerkaatst. Vervolgens rijden we een prachtige tocht, veelal bergafwaarts, via de Koningsstad Bhaktapur – die we uitgebreid bezoeken – tot aan ons hotel in de hoofdstad. Daar bezoeken we uiteindelijk de mooiste trekpleisters waaronder de tempels van Pashupatinath, Boudhanath en de Swoyambunath ‘monkey’ tempel.

DAG 4 t/m 8: Trekking aan de voet van het Annapurnagebergte in Pokhara
Vandaag vertrekken we naar Pokhara. Je kijkt je ogen uit tijdens de indrukwekkende vlucht die langs de bergtoppen van de Himalaya in westelijke richting scheert. Veel toeristen verblijven in Pokhara of haar omgeving om een dag of twee te ontspannen langs het meer en te genieten van het buitengewone zicht op de witte bergtoppen. Maar de belangrijkste reden voor toeristen om naar de regio af te zakken is omdat de stad dicht bij het startpunt ligt van een aantal zeer populaire trektochten. Ook wij gaan van hieruit op trekking!

Een privéchauffeur wacht ons op aan de vlieghaven en brengt ons naar de startplaats, waar we onze Engelstalige gids en zijn team van dragers ontmoeten. De uitdagende tocht leidt ons over alternatieve wandelpaden aan de voet van het Annapurnagebergte en we slapen de volgende drie nachten in klassieke trekkerslodges. De accommodatie is eenvoudig maar compleet en onze rustplaats is telkens voorzien van een prachtig uitzicht op de bergen. De ochtenden zijn onvergetelijk wanneer de eerste zonnestralen voor spektakel zorgen als de sneeuw op de bergtoppen hun licht weerkaatst.

Een volle dag rust zal na onze tocht meer dan welkom zijn en Pokhara Lake Side is de uitgelezen basis. Hier kan je een roeibootje huren en peddelen op het reusachtige meer of kuieren langs de vele winkeltjes, lekkere restaurants en leuke bars. En wie nog niet genoeg geprikkeld is  waagt zich aan een tandemsprong paragliden of aan een ritje op één van de snelste katrollen ter wereld (optioneel)

DAG 9 en 10: Raften op de rivier de Seti
Hoog boven ons ligt de bron waar de rivier de Seti ontspringt. Het is deze rivier die we richting de zuidelijke laagvlaktes van Nepal per raft zullen bedwingen. We vertrekken vroeg vanuit ons hotel in Pokhara en een privéchauffeur brengt ons naar de startplaats van wat een spannende 2-daagse zal worden. We kamperen voor één nachtje en slapen op een unieke locatie aan de oever van de rivier in een tent. De volgende ochtend dalen we verder af in het dal om vervolgens tegen de middag aan te meren. We bevinden ons nu in de subtropische laaglanden en een privérit brengt ons naar de stad enkele kilometers verderop. In de namiddag gaan we in lokale stijl op verkenning. Achterop een klassieke rickshaw bezoeken we de drukke bazaar en de kleine steegjes van één van de grotere steden van Nepal. Tegen de avond keren we terug naar ons hotel.

DAG 11 t/m 14: Fietsen door de Terai en bezoek aan het Chitwan National Park
Het Chitwan National Park, bekend om zijn stomende jungles en unieke flora en fauna, biedt leuke mogelijkheden voor de ontdekking van het jungleleven. Na het ontbijt maken we onze klassieke Indiase fietsen klaar en rijden we de stad uit. Onze fietstocht gaat over kleine onverharde wegen en door een prachtige streek van velden en dorpen. Zeer interessant om zien zijn de traditionele lemen hutten met hun typische muurschilderingen, eigen aan de Tharugemeenschap die hier woont. We stoppen voor een picknick en drinken een tasje thee in een lokaal theehuisje. In de namiddag komen we aan bij ons hotel, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Ervaren natuurgidsen laten ons per kano de leukste hoekjes van het park zien. Een kanotocht is een geweldige manier om het leven langs de oevers van de rivier te bewonderen. Je hebt tijdens deze activiteit de kans om krokodillen en groot wild zoals de neushoorn en de tijger samen met ontelbare vogels te spotten. Na de lunch bekijken we de jungle vanuit een andere hoek. Op de rug van een olifant trekken we de jungle in op zoek naar wilde dieren. Tijdens een olifantensafari hebben we een grotere een neushoorns te zien, wie weet zelfs een tijger.

We rijden nog een laatste fietstocht door het intrigerende landschap van de Terai landschap tot aan de rand van de jungle tussen de voetheuvels van de Himalaya en het Chitwan National Park. We stoppen voor een lunchpauze bij het Bishazaar Tal (letterlijk: het 20.000 meer), één van de mooiste plekjes van de streek. In de late namiddag bereiken we Sauraha,het populaire toevluchtsoord voor backpakkers . Hier vind je allerhande winkeltjes, internet cafe's, restaurants en bars. De rest van deze dag is vrij te besteden voor een ontspannend drankje bij de rivier.

We keren vanuit Chitwan per bus weer naar Kathmandu voor onze laatste overnachting

DAG 15: Vertrek naar huis

Data & Prijzen

Actie & Avontuur in Nepal
Individuele reis

Data 2015 - 2016:
richtprijs € 1.499
per persoon, op basis van 2 deelnemers
richtprijs € 1.330 per persoon, op basis van 4 deelnemers
richtprijs € 285 per persoon, supplement singelkamer

Een upgrade in Pokhara en tijdens de trekking en het raften is mogelijk, je logeert dan in comfortabele lodges.
richtprijs € 1.835 per persoon, op basis van 2 deelnemers
richtprijs € 1.665 per persoon, op basis van 4 deelnemers
richtprijs € 479 per persoon, supplement singelkamer

Aarzel niet om ons uw gepersonaliseerde offerte op te vragen!


Data 2015 - 2016: 
15 daagse individuele rondreis / 14 nachten ter plaatse
De beste reisperiode voor deze reis is van oktober tot en met mei.  De afreisdatum kunt u zelf kiezen volgens de vluchten van de luchtvaartmaatschappijen (Turkish Airlines, Etihad Airlines, Jetairways, Qatar Airways, ...)


Inbegrepen in de prijs:

Transfer van en naar de luchthaven van Kathmandu

 • Alle activiteiten en excursies zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Alle transport per privaat vervoermiddel en zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Alle vergunningen en entreegelden voor activiteiten vermeld in de reisbeschrijving
 • Kamers op basis van 2 personen met gescheiden bedden en incl. ontbijt
 • Alle maaltijden tijdens de tweedaagse tocht raften
 • Alle maaltijden tijdens de vierdaagse trektocht
 • Alle maaltijden tijdens het verblijf in de jungle lodge
 • Huur/transfer mountainbikes en fietsen
 • Gidsen en dragers
 • Transfer en bewaring van bagage tussen de activiteiten

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vluchten naar Kathmandu
 • Verzekeringen (annulering en/of bijstandsverzekering)
 • Visumkosten
 • Reddings- en evacuatiekosten
 • Niet vermelde maaltijden, excursies, dranken, ...
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Bij betaling met kredietkaart is er een verhoging van 2%


Opmerking: de prijzen zijn gelinkt aan de USD en kunnen dus ten alle tijden wijzigen.

 • Verblijf in zeer comfortabele hotels, trekkershutten en één nacht in een tentenkamp
 • Tips voor een goede voorbereiding van de trekking vind je in het aparte document met ondersteunende informatie
 • Mountainbikes worden op basis van uw lichaamslengte geselecteerd en gemonteerd. Geef daarom bij boeking steeds je lengte door
 • Zwemkledij is moeilijk te krijgen, zelfs in de hoofdstad. Vergeet dus je zwempak niet want drie hotels hebben een zwembad
 • Weersomstandigheden, de toestand van de wegen, materiaalpech en de gezondheid van de medereizigers kunnen allemaal bijdragen aan een verschuiving van het programma. Een begripvolle ingesteldheid van de reiziger wat betreft wijzigingen door onvoorziene omstandigheden is een meerwaarde voor elke avontuurlijke rondreis

 


Informatie ter voorbereiding van je reis

REISDOCUMENTEN.
Een internationaal reispas is een verplicht document en moet minsten geldig zijn tot 6 maanden na vertrek uit het land.

Iedereen (buiten een Indiër) heeft een visum voor Nepal nodig. Visa zijn verkrijgbaar bij de ambassade in Brussel of bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu. Bereid je voor op lange wachtrijen voor het verkrijgen van het visum ter plaatse. Je hebt bij de registratie een pasfoto nodig en de volgende tarieven (in Amerikaanse dollars) gelden voor toeristen:
- toeristenvisum voor 15 dagen   25 US$
- toeristenvisum voor 30 dagen   40 US$
- een toeristenvisum voor 90 dagen  100 US$

Houd er rekening mee dat de regelgeving regelmatig verandert, daarom is het raadzaam om de huidige regels bij de dichtstbijzijnde Nepalese ambassade of het consulaat te controleren.

Neem voldoende pasfoto’s mee voor op je documenten en vergunningen tijdens de reis.  Indien je het visum niet in België aanvraagt is het handig om een pasfoto, wat Amerikaanse dollars en een pen op zak te hebben bij aankomst. Tracht de twee toelatingsformulieren voor buitenlandse bezoekers al in te vullen op het vliegtuig (het zou kunnen dat je er zelf even om moet vragen). Zo ben je veel sneller bij het loket en het wachten zal dan in veel gevallen nog meevallen. Wanneer je in de aankomsthal binnenkomt, zoek dan de loketvermelding ‘foreigners with or without visa’.

VERZEKERINGEN.
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Nepal.  Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance  aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

GEZONDHEID. 
Nepal is geen risico gebied voor wat betreft malaria of andere tropische ziekten.  Maag- en darmstoornissen zijn de meest voorkomende kwaal bij reizigers in Nepal.  Oorzaken zijn vaak vermoeidheid en verandering van voedsel. 
De klassieke inentingen tegen Tetanus, difterie, polio, buiktyfus en Hepatitis A/B zijn sterk aanbevolen.  Raadpleeg uw arts voor precieze informatie hieromtrent.

BESTE REISTIJD.
De beste reistijd voor Nepal is de periode oktober t/m mei, met als topmaanden oktober/november en maart/april. Nepal heeft een prettig klimaat met zelfs op grotere hoogte in deze periodes nog aangename temperaturen. In januari en februari kan het op grotere hoogte flink koud zijn. De regentijd is van juni t/m september en deze maanden zijn heet en vochtig met temperaturen die flink kunnen oplopen.  We raden het niet aan om tjdens de juli en august maand te reizen in Nepal, dat is de periode van de moessonregens.   

MUNTEENHEID.
De munteenheid in Nepal is de Nepalese Rupee (NPR). 
Grote hotels, restaurants en winkels accepteren kredietkaarten van de bekende maatschappijen.  In Kathmandu en Pokhara hebben geldautomaten (Visa, Mastercard) hun intrede gedaan.  Geld wisselen kan bij banken en erkende geldwisselaars in grote steden. 

FOTOGRAFIE EN VIDEO.
Die perfecte foto, terwijl de persoon in kwestie het niet weet! Zoals op zeer veel plekken in de wereld zijn ook de Nepalezen verontwaardigd als een foto gemaakt wordt zonder dat er om gevraagd wordt. Hun glimlach wordt des te groter en mooier als het hun wel gevraagd wordt : Can I take a photo (of you)? - (Tapaain) tasbir kichnuhunchha? Photograph - tasbir/poto.

GEDRAG & KLEDING.
Je begroet Nepalezen door handen bij elkaar te vouwen en 'namaste' te zeggen.  Door het hoofd lichtjes te buigen toon je respect voor de ander. Het met de linkerhand groeten, eten, geld geven of aannemen, iemand aanraken is aangepast.  De linkerhand gebruiken de Nepalezen zelf bij het toiletbezoek...  Het hoofd is het hoogste en heiligste lichaamsdeel.  In traditionele gebieden zal men het niet waarderen wanneer je kinderen over het hoofd aait.
Blote kledij wordt als stootaangevend beschouwd.  Zeker bij bezoek aan heilige plaatsen en/of tempels, dien je je helemaal te bedekken.  Shorts zijn ok voor mannen, niet voor vrouwen. Nepalezen zijn doorgaans heel flexibel omdat ze weten dat je een buitenlanders bent, maar vergeet niet dat je te gast bent in HUN land.

Soms gaan mensen je zonder reden aanstaren. Zoiets voelt dan vaak vervelend en zelfs wat uitdagend aan. Toch is dat staren hier zo goed als nooit met kwade intenties. Mensen van buiten de toeristische regio’s zien nooit blanken en als ze er dan onverwacht één tegenkomen is het een reactie uit verwarring en interesse. Wanneer je hen begroet zal je zien dat ze verlegen het hoofd knikken en de biezen nemen.

GODSDIENST.
Hindoeïsme en boeddhisme vormen de twee belangrijkste godsdiensten van Nepal. Een opvallend kenmerk van de religieuze beleving in het land is de tolerantie, zelfs vermenging, die er bestaat tussen de religieuze gemeenschappen. De lokale bevolking is tolerant, maar ook vrij gereserveerd en het is daarom aangeraden om gepaste kledij te dragen. Losse kledingstukken die je lichaam maximaal bedekken zorgen ervoor dat je niet opvalt en wordt aangestaard.

FOOIEN.
Een fooi geven is gebruikelijk in Nepal en fooien maken op het einde van de maand vaak het verschil voor het personeel van een (eet)gelegenheid. Maar let wel op want vaak worden fooien al automatisch verrekend via een “service charge” (meestal 10%). Kijk dus eerst even op de menukaart of er buiten 13% BTW nog andere extra kosten zullen worden aangerekend en vermijd zo dat  je dubbel tipt.

HET UUR IN NEPAL.
WorldTimeServer.com

ELECTRICITEIT EN STEKKERS.
World Electric Guide

BEDELEN.
Bedelen wordt alleen maar bevorderd als alle toeristen ook daadwerkelijk iets geven. Ipv pennen uit te delen, kan u misschien contact opnemen met een plaatstelijk NGO of een Nepalees trekking agency. Zij leveren het schoolmateriaal af bij het hoofd van de school die er dan goed gebruik van maakt. Deel zeker geen snoep uit, de kinderen kennen het gebruik van tandenborstel en tandpasta bijna niet, waardoor caries veelvuldig voorkomt. Sensibilisering is daarom heel belangrijk.

OPMERKING.
Deze reis kan nog gecombineerd worden met een bezoek aan LUMBINI of BANDIPUR.  Meer informatie kan je nalezen via deze link.

Meer info over je hotels

Tijdens de reis Actie & Avontuur Nepal logeer je telkens in prima en nette hotelletjes, van een uitstekende prijs/kwaliteit.  De hotels zijn te vergelijken met 3*+ accommodatie, naar Westerse normen.  Ze stralen een authentieke sfeer uit.  De kamers zijn telkens netjes en comfortabel.  Sommige hotels hebben een zwembad.

Kathmandu - Hotel Manaslu (met zwembad)
http://www.hotelmanaslu.com/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=59

Nagarkot - Country Villa
http://www.hotelcountryvilla.com/

Pokhara - Hotel Barahi (met zwembad)
http://www.barahi.com/

Narayanghat - Hotel Central Palms (met zwembad)
http://centralpalms-hotel.com.np/

Chitwan - Machan Paradise View
http://machanwildliferesort.com/paradise-view/

Chitwan - Sapana Village Lodge
http://www.sapanalodge.com/Upgrade tijdens trekking, lodges van Ker and Downey Nepal
http://www.keranddowneynepal.com/


Xplore360° Special interest tourism - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (Belgium) - T: +32(0)52/36.94.08 - F: +32(0)52/35.37.84 - Lic. A6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be